Naar nieuws

Nieuw: Toolbox Zorgmedewerkers binden en behouden

2 november 2023

Concreet werk maken van werkgeluk in je organisatie, zodat je je (zorg)medewerkers kunt behouden in deze tijden van hoge werkdruk en een krappe arbeidsmarkt? Je kunt er vandaag nog mee aan de slag met onze nieuwe Toolbox Zorgmedewerkers binden en behouden.

Werkgeluk vaag of soft? Nee hoor! Als je als werkgever het werkgeluk van je medewerkers monitort en vergroot, versterk je de binding die een werknemer voelt met het bedrijf en wordt je organisatie bovendien aantrekkelijker voor potentiële nieuwe werknemers. Hoe je dat aanpakt – en waarom dit juist heel concreet is – leggen we uit in onze Whitepaper Zorgmedewerkers binden en behouden. In deze nieuwe bijbehorende Toolbox vind je tools om zelf mee aan de slag te gaan binnen de organisatie, zowel individueel, als op team- en organisatieniveau!

Toolbox ‘Zorgmedewerkers binden en behouden’

Vol met praktische tools waarmee je als werkgever of leidinggevende aan de slag kunt binnen je organisatie. Elke tool kan los worden ingezet, maar het heeft natuurlijk meer effect als het onderdeel uitmaakt van een reeks aan interventies en een totaalaanpak. We helpen je daar graag bij!

Download hier de toolbox (pdf)

Voor wie is deze toolbox?

Werkgevers en leidinggevenden in de zorg- en welzijnssector die aan de slag willen met het behouden van hun personeel door te bouwen aan een positieve werkcultuur waarin werkgeluk centraal staat. In een positieve werkcultuur komen medewerkers op de eerste plaats, zijn de uitgangs- punten van de organisatie helder (de missie, visie en waarden) en staan de vier pijlers van werkgeluk centraal (zingeving, voldoening, verbinding en plezier). Een positieve cultuur is geen doel op zich. Het is een middel om visie, missie en organisatiedoelstellingen te realiseren, waaronder het behouden van personeel.

En nu, aan de slag!

We wensen je veel (werk)plezier met de tools. Heb je toch behoefte aan wat begeleiding of sparring over dit onderwerp? Neem dan contact op met Esmee Boerstal of Anne-Marie Winkelman.