Naar nieuws

Maak kennis met onze nieuwe stagiaire: Myrthe van der Meeren

30 maart 2020

Vanaf begin maart is er een nieuw gezicht bij Mura. Myrthe van der Meeren versterkt ons team vier maanden lang als stagiaire. Mura is een maatschappelijke organisatie en we vinden het daarom belangrijk om bij te dragen aan de opleiding van toekomstige adviseurs of medewerkers in de gezondheidszorg.

We zoeken hierbij naar een win-win waarbij de student met goede praktijkbegeleiding leert over het werkveld. En waarbij Mura na afronding een concreet bruikbaar product krijgt of een oplossing die bijdraagt aan betere zorg en gezondheid. Zo maken wij samen de zorg beter!

Myrthe volgt op dit moment de masteropleiding Communication, Health and Life Sciences aan de Wageningen University & Research (WUR). Mede door haar specialisatie in Gezondheid en maatschappij heeft ze een passie ontwikkeld voor gezondheidsbevordering en (leefstijl-gerelateerde) ziektepreventie. “Ik kan niet wachten om al mijn opgedane kennis nu in praktijk te gaan brengen tijdens mijn afstudeerstage”. Myrthe houdt zich graag bezig met het oplossen van complexe vraagstukken en is resultaatgericht. Ook heeft ze al veel ervaring met het organiseren en afnemen van interviews met diverse (zorg)professionals. Ze krijgt energie van het samenwerken met anderen.

Myrthe is enthousiast begonnen aan haar stage bij Mura Zorgadvies. Haar eerste indruk: “Mura is een organisatie vol creativiteit en frisse energie. Op mijn tweede dag kreeg ik al tal van creatieve werkvormen gepresenteerd die ik zelf ook kan gebruiken bij mijn werk. Ik wist direct dat ik hier veel ging leren!”. Binnen het team van Mura werkt Myrthe onder andere mee aan het realiseren van een Kansrijke Start voor kinderen in de gemeente Ede en ontwikkelingen in de geboortezorg. Ze vindt het leuk om zich op deze manier in te zetten voor het verbeteren van de zorg in deze regio en het bevorderen van de gezondheid. “Bij Mura hoop ik mijn kennis van de sector eerstelijnszorg te verbreden, zorgprofessionals te kunnen ondersteunen en met hen mee te denken, met als doel de zorg en uiteindelijk de volksgezondheid te verbeteren”.