Naar nieuws

Blog: “100 dagen adviseur bij Mura“

17 april 2019

Door Suzan Buitenhuis

Stoppen. Een andere baan. Opnieuw beginnen. Alweer meer dan 100 dagen werk ik nu als adviseur bij Mura Zorgadvies. “Dat is écht Mura!” roepen collega’s regelmatig. Maar wat is dat dan, écht Mura? Langzaam vallen de kwartjes. Wat mij opgevallen is bij Mura en wát dan echt Mura is.

Gezondheid centraal
Naast dat we ons inzetten voor het verbeteren van de zorg en het bevorderen van gezondheid, zorgen we ook dat we zelf gezond blijven. Iedereen op haar eigen manier. Met lunchwandelingen, ik-pas-met-alcohol-suiker-koffie-maanden of door onze bureaus afwisselend in de zit- of sta-stand te gebruiken. Dat groen gezond is weten we al lang. Sinds kort is onze vergaderruimte dan ook verrijkt met veel planten, die voor de verrassing op hun kop hangen. Ze zorgen in ieder geval voor de benodigde zuurstof tijdens onze denk- en werksessies.

Ik heb mij verwonderd
Verwonderd over de creatieve manieren waarop opdrachten óók kunnen worden aangevlogen. Niet standaard alleen geschreven documenten, vergaderingen en presentaties. Mura bezit een gereedschapskist vol met interessante en creatieve werkvormen die we regelmatig gebruiken voor bijeenkomsten. Dat varieert van ijsbrekers, energizers en versnellers tot vernieuwende nabespreekvormen. Vaak in spelvorm en altijd in interactie. Regelmatig vervlochten met breintips om de stof sneller eigen te maken!
Nieuwsgierig geworden? Ik ook! Want we blijven ons ontwikkelen en houden zo onszelf ook continu scherp in het zoeken naar de best passende aanpak of werkvorm die bijdraagt aan de doelen die we samen met betrokkenen nastreven.

En werkt dat?
Ja! De innovatieve manieren die we inbrengen in combinatie met onze kennis en ervaring van de zorg in de regio, zorgen voor resultaten én ook voor (werk)plezier. En iedereen weet dat plezier essentieel is voor een goede samenwerking!

Aan de slag! Naast de ander!
Al snel ontdekte ik dat er bij Mura praktisch en concreet aan de slag wordt gegaan. Echt stappen maken met elkaar. Natuurlijk loopt het regelmatig anders dan verwacht. Met veel optimisme en veranderkracht werken we samen met allerlei partijen zoals gemeentes, zorg- en welzijnsaanbieders en zorgverzekeraars om de zorg te verbeteren. Zo ben ik afgelopen maanden aan de slag gegaan met allerlei projecten bijvoorbeeld: de evaluatie Vernieuwd Dementienetwerk in Rivierenland. In een reeks interviews met zorgverleners bracht ik de tips en tops van het dementienetwerk in kaart. Voor het project ondervoeding ontwierp ik samen met diëtisten een aansprekende screeningskaart, zodat het voor vrijwilligers en mantelzorgers eenvoudiger is om het gesprek over ondervoeding aan te gaan. Ook ben ik bezig met het opschalen van het huisartsspreekuur beweegklachten. In mijn rol als adviseur van Mura verbind, initieer, begeleid en coördineer ik door mensen samen te brengen, afspraken te maken en uit te voeren. Altijd vanuit het overstijgende belang en naast de ander!

Weerstand of leerstand?
Iedere verandering roept vragen op. Maar goed ook! Want zodra het bewustzijn voor de benodigde verandering toeneemt worden er meer vragen gesteld én beantwoord, en dan verandert weerstand vaak in leerstand. Het informeren van en interacteren met al die partijen om daadwerkelijk te veranderen; daar ligt voor ons de uitdaging! Zoveel verschillende samenwerkingspartners! Zoveel onderwerpen en projecten! Kijk jij net als ik ook zo uit naar de komende 100 dagen en alles wat daarna nog komt? Blijf ons dan volgen!