Naar nieuws

Werkgeluk is voor groot deel maakbaar!

8 oktober 2021

Goed personeel is onmisbaar om de zorg in de toekomst toegankelijk, betaalbaar en van optimale kwaliteit te houden. Maar de problemen op de (zorg)arbeidsmarkt zijn groot. Des te belangrijker dus om goed personeel te behouden en aan de zorg(organisatie) te binden. Hoe? Met een oplossingsgerichte en positieve aanpak wil Mura bijdragen aan het behoud van het huidige zorgpersoneel in onze regio. In de Week van het Werkgeluk organiseerden we daarom de workshop ‘Ik werk lekker in de zorg’.

Tijdens de workshop leerden we bijvoorbeeld dat werkgeluk:

  • voor 50% genetisch wordt bepaald;
  • voor 10% afhankelijk is van omstandigheden;
  • en…. voor 40% MAAKBAAR is. En dat biedt kansen!

We bepalen met ons denken en doen dus 40% van ons (werk)geluk. Hoe je dit kunt doen? Zoek het vooral in kleine dingen, bijvoorbeeld: wees attent, laat waardering blijken, vier successen en maak er een gedeelde teamverantwoordelijkheid van. Klinkt misschien als een open deur. Maar het vraagt om een andere mindset en pro-actief aan de slag gaan met thema’s als groei en ontwikkeling, blijven leren, uitdaging en autonomie.

Wil jij met werkgeluk aan de gang in jouw organisatie, maar ontbreekt het je aan de kennis en kunde? Neem gerust contact op met adviseur Esmee Boerstal, zij denkt graag met je mee.

Eerst wat meer lezen over werkgeluk? Bekijk deze artikelen eens:

Weten wat Mura nog meer doet op het gebied van ‘Lekker blijven werken in de zorg’? Je ziet het in deze infographic.