Naar nieuws

Meer regie door technologie? Start klein, denk groot!

27 november 2019

Hoe geven we de zorg voor ouderen op een toekomstbestendige manier vorm? Tijdens de netwerkbijeenkomst ‘Meer regie door technologie?’ op 20 november in de Gelderlandfabriek in Culemborg verkenden we hoe technologie daar een bijdrage aan kan leveren én hoe we de implementatie kunnen versnellen. Keynote spreker Daan Dohmen van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) nam de aanwezigen mee in de laatste ontwikkelingen en vervolgens werd er actief kennis gedeeld in workshops. Onderwerpen als e-health bij ouderen, robotica thuis, leefstijlmonitoring, domotica en veiligheid kwamen voorbij. En natuurlijk: hoe implementeer je alles?

Ruim vijftig bestuurders, managers, beleidsadviseurs en wethouders in de zorg en het sociaal domein in de regio Rivierenland namen actief deel aan deze avond. Wat zagen zij als kansen voor toepassing van technologie in de regio? “Start klein, denk groot”, “Persoonsgericht en domeinoverstijgend”, “Wijkgerichte toepassing en samenwerking” waren zo al drie reacties. Je vindt nog veel meer resultaten én de presentaties van de avond in de downloads op deze pagina! (scroll naar beneden)

Workshops
Download de presentaties van de avond:

Samen… Oud in Rivierenland
In Rivierenland werken we nauw samen om kwetsbare ouderen te voorzien van de juiste zorg op de juiste plaats. Mura organiseerde als programmamanager ‘Samen… Oud in Rivierenland’ deze netwerkbijeenkomst samen met Platform Zelfredzaam Rivierenland. ‘Samen… Oud in Rivierenland’ is dé aanpak waar zorg en sociaal domein samenwerken voor innovatieve zorg voor ouderen. Dit doen we met Eerstelijns Centrum Tiel, Zorggroep Gelders Rivierenland, Zorgcentra De Betuwe, Santé Partners, SZR, Ziekenhuis Rivierenland, de Rivierenlandse gemeenten en Mura Zorgadvies.

Wil je meer weten of je aanmelden voor de nieuwsbrief? Kijk dan hier.