Naar nieuws

Marloes heeft haar stage op afstand afgerond!

15 april 2021

Eind maart rondde Marloes Alewijnse haar stage bij Mura Zorgadvies af. Ze kijkt met een goed gevoel terug op een leuke en leerzame stage, die ze volledig vanuit haar studentenkamer in Nijmegen heeft gedaan. En het bijzondere was dat ze bijna alle medewerkers van Mura, waaronder haar stagebegeleider Ellen Selten, nooit in levende lijve heeft ontmoet.

Marloes op haar studentenkamer

Marloes startte in november aan haar stage bij Mura, wat voor haar meteen ook het laatste onderdeel was van de master Biomedical Sciences aan de Radboud Universiteit. Ze heeft gewerkt aan een kwalitatief onderzoek binnen het project rondom Advance Care Planning (ACP), oftewel proactieve zorgplanning, in de regio Gelderse Vallei. Via (beeld)bellen interviewde ze verschillende zorgverleners van huisartsenpraktijken en VVT-instellingen. De resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd zodra ze zijn voorgelegd aan de projectgroep.

Had ik maar een tweede kans

Naast het onderwerp ACP heeft Marloes ook uitgebreid kennis kunnen maken met allerlei andere projecten en activiteiten van Mura, waaronder netwerkbijeenkomsten en inspiratiesessies. Leuk was ook dat ze tijdens de stage nog een laatste vak op de universiteit mocht volgen, waarin ze op een creatieve manier met ACP aan slag kon gaan. Het resultaat: een tekst voor een algemeen publiek waarin het belang van ACP gesprekken voor het voetlicht wordt gebracht. Lees hier de voorbeeldtekst ‘Had ik maar een tweede kans’ die Marloes schreef.

Fijne werksfeer

Marloes is in de afgelopen maanden positief verrast met de aandacht voor een positieve werksfeer bij Mura. Iedere week werd er een leuke vraag gesteld en door iedereen beantwoord tijdens de gezamenlijke weekstart. De ‘Chief Hapiness at Home Officer’ van de week zorgde steeds voor een leuke activiteit of opdracht. “Ik denk met veel plezier terug aan het kerstontbijt, 30-seconds, bloemen vouwen, collega’s herkennen van hun babyfoto, een lesje Flamenco en bloemen fotograferen tijdens wandelingetjes. Het hielp mij echt om het thuiswerken op een goede manier vol te houden.” Ook de lieve, bemoedigende kaartjes van Mura medewerkers in haar laatste stageweek, waardeerde ze enorm.

Klaar voor de start

Nu deze stage goed is afgerond en daarmee de master, wordt het tijd voor een volgende stap. Marloes gaat de komende tijd op zoek naar een leuke baan. “Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij Mura Zorgadvies en heb ontdekt dat het werk van adviseur me erg leuk lijkt. Wie weet wat er op mijn pad komt. Ik hoop me in ieder geval in te kunnen zetten voor het verbeteren van de gezondheidszorg voor kwetsbare groepen, zoals ouderen.”

Wij wensen Marloes natuurlijk heel veel geluk bij de start van haar loopbaan!