Naar nieuws

Hoe Coronaproof is jouw praktijk? Doe de check!

17 juni 2020

Als zorgverlener wil je graag dat je medewerkers veilig kunnen werken en dat je patiënten veilig jouw praktijk kunnen bezoeken. Door het RIVM zijn algemene richtlijnen opgesteld, beroepsgroepen hebben adviezen en ook op internet zijn verschillende adviezen te vinden. Als zorgverlener heb je alleen misschien niet de tijd om dit allemaal uit te zoeken en op een rijtje te zetten. Daarom heeft Mura Zorgadvies (natuurlijk op basis van betrouwbare bronnen) voor jou een handige checklist opgesteld. Onderdeel hiervan is een patiëntreis door je praktijk, om te checken of jouw praktijk Coronaproof is ingericht!

Een van de tips uit de checklist is bijvoorbeeld:

Communiceer alleen wat echt noodzakelijk is. Gebruik zoveel mogelijk pictogrammen en gebruik een duidelijk en groot lettertype en zorg voor voldoende contrast.
Op deze manier is de informatie ook voor anderstaligen, laaggeletterden en slechtziende bezoekers goed te begrijpen en kan iedereen zich aan de afspraken binnen de praktijk houden.

Download de checklist

Benieuwd naar de andere tips of de patiëntreis door je praktijk? Dowload hier de checklist ‘Hoe Coronaproof is jouw praktijk?’ en gebruik hem om met een kritische blik door je praktijk te lopen.

 

Stapje verder

Het gebruik van deze praktische tool is een eerste stap, maar je kunt natuurlijk nog een stapje verder gaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar de inrichting van je werkprocessen en hoe je de ‘workflow’ organiseert. Lastig? Marjoke Dijkema vertelt je graag over de mogelijkheden van capaciteitsmanagement.