Naar nieuws

Het vaccin tegen ontsprankelen

12 juli 2021

Het woord ‘ontsprankelen’ hoorde ik voor het eerst in een podcast van Ben Tiggelaar. Wat het is? Het gevoel van ‘blegh’. Niet ziek, niet persé ongelukkig, maar gewoon niet echt lekker in je vel. Minder energiek, minder enthousiast.  Je werk kost nét wat meer moeite dan normaal. Je mist je natuurlijke ‘sprankel’ en straalt minder: je bent ‘ontsprankeld’. Wellicht, of misschien helaas, herken jij dit. Gelukkig is er een vaccin!

Alles wat je aandacht geeft groeit

Een drukke werkdag en het is heerlijk weer buiten? Gun jezelf een uurtje zelfstudie en verdiep je (in je hangmat?) in de tuin eens in het thema werkgeluk. Een belangrijk onderdeel van werkgeluk is ‘flow’. Onderzoek wijst uit dat werken in een flow de sprankel weer nieuw leven inblaast. Iemand die in flow werkt gaat helemaal op in zijn/haar werk en voelt dat er echt meters gemaakt worden.

Een goed startpunt om hier meer over te weten te komen? Onze eerder verschenen artikelen over werkgeluk:

Luisteren naar werkgeluk

Nóg beter dan lezen in de zon, is een fijne wandeling en ondertussen naar een podcast luisteren. Een aantal suggesties:

Nieuwe energie gekregen en wil je aan de slag? Dan is het tijd voor de volgende stap.

Waarschuwing!

Door aandacht te geven aan werkgeluk, wordt je werkgeluk niet vanzelf groter. Je moet er actief mee aan de slag, wil je een duurzaam effect bereiken. Psycholoog en trainer werkgeluk Onno Hamburger zegt hierover:Het is net als met afvallen: je kan wel roepen dat je gewicht wilt verliezen, maar je zal er toch wat voor moeten doen om dat te bereiken.’’

Hoe je dat doet? Wij leren het je graag! We bieden in de week van het werkgeluk (20 – 26 september) een online workshop aan.

Inschrijven

Schrijf jezelf meteen in voor deze inspirerende Workshop ‘Ik werk lekker in de zorg’ op 20 september!