Naar nieuws

Werksessie ‘Meer inzicht met data uit de praktijk’ op dinsdag 21 mei

28 maart 2019

Na twee eerdere bijeenkomsten geeft Mura Zorgadvies in mei voor de derde keer deze werksessie over informatiemanagement. De gratis bijeenkomst is bedoeld voor praktijkmanagers, praktijkassistenten en zorgverleners die geïnteresseerd zijn in data. Data zijn bijvoorbeeld een middel om vooruit te kijken naar welke zorgvragen op je af komen, of om keuzes te maken voor beleid. Áls je er op de juiste manier naar kijkt.

Werksessie
We laten tijdens de werksessie niet alleen zien welke verschillende databronnen er landelijk, regionaal en lokaal zijn en hoe je deze cijfers kunt vinden, gebruiken en interpreteren, maar gaan ook dieper in op data uit de ROS-Wijkscan, Vektis Praktijkspiegel en NIVEL Spiegelinformatie. Hiermee kun je bijvoorbeeld binnen een populatie (risico’s op) veranderingen in ervaren gezondheid, het aantal kwetsbare ouderen of zorgkosten identificeren en hier je toekomstig praktijkbeleid op afstemmen.

Na de werksessie weet je op welke vragen je een antwoord kunt vinden met behulp van data en welke bronnen er zijn. Maar vooral leer je hoe deze cijfers te gebruiken op een laagdrempelige manier en hoe Mura hierin kan ondersteunen. De werksessie vindt plaats op dinsdag 21 mei van 14.30 uur tot 17.00 uur bij Mura Zorgadvies in Dodewaard. Meld je aan via onderstaand formulier en neem een laptop mee zodat je direct zelf aan de slag kunt!

Wat je kunt doen met data
Huisarts Bert Bergs, die al een aantal jaren met Mura samenwerkt voor data-analyse: “Inzicht in cijfers biedt kansen. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in hoeveel verwijzingen je doet of hoeveel medicijnen je voorschrijft. Maar ook of je meer of minder declareert in vergelijking met anderen. Aan de hand van die gegevens kun je beslissen of je dingen anders kunt doen.” Lees meer over zijn ervaringen met data in deze case.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in voor de werksessie ‘Meer inzicht met data uit de praktijk’ op dinsdag 21 mei via dit formulier.