Werksessie ‘Meer inzicht met data uit de praktijk’

Naar bijeenkomsten

Data, cijfers, tabellen en grafieken.. Niet iets waar de meeste huisartsen of praktijkmanagers direct warm voor lopen of dagelijks mee bezig zijn. Jammer, want data leveren zoveel kennis op. Áls je er op de juiste manier naar kijkt. Data zijn bijvoorbeeld een middel om vooruit te kijken naar welke zorgvragen op je af komen, of om keuzes te maken voor beleid.

Mura Zorgadvies organiseert een werksessie over informatiemanagement: de inzet van data om de zorg te verbeteren. De bijeenkomst is bedoeld voor praktijkmanagers, praktijkassistenten en zorgverleners die geïnteresseerd zijn in data. We laten niet alleen zien welke verschillende databronnen er landelijk, regionaal en lokaal zijn en hoe je deze cijfers kunt vinden, gebruiken en interpreteren, maar gaan ook dieper in op data uit de ROS-wijkscan, Vektis Praktijkspiegel en NIVEL Spiegelinformatie. Zo kun je binnen een populatie (risico’s op) bijvoorbeeld veranderingen in ervaren gezondheid, het aantal kwetsbare ouderen en zorgkosten identificeren en hier je toekomstig praktijkbeleid op afstemmen.
Na de werksessie weet je op welke vragen je een antwoord kunt vinden met behulp van data, welke bronnen er zijn, hoe deze cijfers te gebruiken op een laagdrempelige manier en hoe Mura hierin kan ondersteunen. Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier en neem een laptop mee zodat je direct zelf aan de slag kunt!

Huisarts Bert Bergs, die al een aantal jaren met Mura samenwerkt voor data-analyse: “Inzicht in cijfers biedt kansen. Je krijgt bijvoorbeeld inzicht in hoeveel verwijzingen je doet of hoeveel medicijnen je voorschrijft. Maar ook of je meer of minder declareert in vergelijking met anderen. Aan de hand van die gegevens kun je beslissen of je dingen anders kunt doen.” Lees meer over zijn ervaringen met data in onderstaande case.

Aanmeldformulier Werksessie 'Meer inzicht met data uit de praktijk' - 21 mei 2019

 • Organisator:
  Mura Zorgadvies
 • Datum:
  21 mei 2019
 • Tijdstip:
  14:30 - 17:00 uur
 • Locatie:
  Volgt in de bevestiging