Naar nieuws

Werkgeluk: samen aan de slag in de eerste lijn

6 september 2024

Ondanks de toegenomen aandacht voor (werk)geluk, voelen we ons in Nederland nog steeds minder gelukkig op het werk dan in ons privéleven. Zonde! We besteden namelijk een groot deel van onze tijd op het werk. Bovendien is werkgeluk niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de organisaties waar we werken.

Blije medewerkers zijn gezonder, meer betrokken, werken beter samen, blijven langer bij hun organisatie én zijn productiever. En zeg nou zelf, juist in de zorg- en welzijnssector, waar personeel schaars is, is werkgeluk geen luxe maar noodzaak!

De Week van het Werkgeluk: een kans om in actie te komen

De Week van het Werkgeluk (23-27 september 2024) biedt dé kans om ook in jouw organisatie of jouw praktijk met elkaar in gesprek te gaan over de vier pijlers van werkgeluk. Te vaag? Geen idee van het ‘waarom’ en het ‘ hoe’? We helpen je graag om samen met jouw team te komen tot een teamplan om ieders werkgeluk te verhogen. Meer weten? Lees in één oogopslag over de  workshop: Werkgeluk(t) in jouw team!

Hoe verder na de workshop Werkgeluk(t) in jouw team? Zo deden ze het in Amsterdam!

De medewerkers van huisartsenpraktijk MC Gelderlandplein uit Amsterdam zijn na de workshop ‘Werkgeluk(t) in jouw team!’ voortvarend aan de slag gegaan. Zo is er onder andere een verkiezing tot geluksambassadeur uitgeschreven en hangt er een groot bord in de praktijk. Op dit bord kan iedere praktijkmedewerker complimenten, gebeurtenissen, dingen die goed gaan, foto’s met, voor en over elkaar delen.

 

Alvast zelf aan de slag met onze praktische toolbox!

Wil je eerst zelf aan de slag? In onze toolbox vind je per werkgeluk-pijler zeven tools (lucky seven) om zelf mee aan de slag te gaan binnen je organisatie, zowel individueel, als op team- en organisatieniveau. Van elke werkgeluk-pijler volgt eerst een korte uitleg. Elke tool kan afzonderlijk worden ingezet, maar het heeft meer effect als het onderdeel uitmaakt van een reeks aan interventies.

Gebruik de Week van het Werkgeluk als motivatie voor het zetten van de eerste stappen richting een gelukkiger werkleven. Want uiteindelijk geldt: gelukkige medewerkers maken (nog meer) het verschil, zeker in de zorg!

Meer informatie

Meer weten over werkgeluk en de inzet voor jouw team of organisatie? Of concreet over de workshop ‘Werkgeluk(t) in jouw team’? Neem contact op met Esmee Boerstal of Anne-Marie Winkelman.