Naar nieuws

Een DIT-er aan het woord: “Een goede mix van doeners en denkers”

12 juli 2021

In het Digitale Innovatie Team (DIT) onderzoeken we met tien zorgvernieuwers in onze regio nieuwe mogelijkheden, delen we kennis en creëren we kansen op het gebied van digitale innovatie. In juni vond de tweede interactieve online sessie plaats. Wij vroegen DIT-er, Heidi Jacobs (praktijkmanager bij Huisartsenpraktijk de Tulp), antwoord te geven op drie vragen.

Heidi Jacobs, praktijkmanager bij Huisartsenpraktijk de Tulp

 1. Wat moet de lezer van de Mura-nieuwsbrief echt weten over het DIT?

Het DIT heeft een hele diverse samenstelling van verschillende disciplines binnen de zorg en daarbuiten. Dit geeft veel inspiratie en de ontwikkelingen worden van verschillende kanten bekeken. Ondanks de diversiteit in de samenstelling kan het gehele team zich goed vinden in de vijf kansrijke ontwikkelingen die we als kapstok gebruiken. Deze kansrijke ontwikkelingen zijn:

  • ‘Digitaal voorkomen is beter dan genezen’
  • ‘Digitale zorg is zorg dichtbij’
  • ‘Substitutie zonder gedoe’
  • ‘Veranderbereidheid & digitale vaardigheden’
  • ‘Digital first gezondheidscentrum’

2. Wat vond je leuk aan de tweede sessie?

Het was leuk om te merken hoe de verschillende DIT leden elkaar de ruimte geven om te brainstormen over goede ideeën die binnen de kansrijke ontwikkelingen passen. Het verschil tussen de doeners en denkers, de beleidsmakers en uitvoerders zorgde voor een goede balans. In mijn beleving kan deze mix ervoor zorgen dat ideeën sneller van de grond komen en dat we deze samen tot een duurzaam succes kunnen maken.

3. Waar kijk je het meeste naar uit?

Het verder concretiseren van onze aanpak en er met elkaar in de regio mee aan de slag gaan.

 

Weten hoe Mura aankijkt tegen digitalisering? Je leest het in dit artikel: Digital First? Vijf kansrijke ontwikkelingen voor digitalisering in de eerste lijn.  In de vorige nieuwsbrief kon je al lezen wat Eline Baijense van het DIT vindt. De komende tijd werken we in drie (online) bijeenkomsten aan concrete innovatievoorstellen om in de regio te kunnen inzetten. Meer weten? Neem contact op met Esmee Boerstal.