Naar nieuws

Een DIT-er aan het woord: “Een nieuwe stap op weg naar digitale innovatie in de regio!”

25 mei 2021

In het Digitale Innovatie Team (DIT) onderzoeken we met tien zorgvernieuwers in onze regio nieuwe mogelijkheden, delen we kennis en creëren we kansen op het gebied van digitale innovatie. In april vond de eerste interactieve online sessie plaats. Wij vroegen DIT-er, Eline Baijense (Wijkverpleegkundige Curadomi, team Culemborg), antwoord te geven op drie vragen:

1. Wat moet de lezer echt weten over het DIT?

“DIT is een team enthousiaste professionals met verschillende achtergronden, die met elkaar een impuls willen geven aan digitalisering in de regio. In eerste instantie niet door nieuwe innovaties te bedenken, maar door kennis, ervaringen en goede concepten met elkaar te delen. Met als doel een continue stroom van digitale innovatie in de regio Gelderse Vallei en Rivierenland teweeg te brengen!”

2. Wat vond je leuk aan de eerste sessie?

“Het enthousiasme en de raakvlakken tijdens de eerste sessie vond ik heel inspirerend! Met verschillende soorten professionals zaten we bij elkaar, met ook verschillende meningen en uitgangspunten maar wel eenzelfde richting waar we samen met elkaar naartoe willen op het gebied van digitale innovaties. Het is goed en fijn om kennis met elkaar te delen op dit gebied en zo weer mooie, nieuwe stappen te zetten in de regio!”

3. Waar kijk je het meeste naar uit?

“Ik kijk er het meeste naar uit om elkaars ervaringen te horen en te delen, samen te leren en samen een mooie beweging in de regio in gang te zetten. Een nieuwe stap op de weg van digitale innovatie in de regio!”

Meer weten over hoe Mura aankijkt tegen digitalisering? Je leest het in dit artikel: Digital First? Vijf kansrijke ontwikkelingen voor digitalisering in de eerste lijn. De komende tijd werken we in vier (online) bijeenkomsten van twee uur aan concrete innovatievoorstellen om in de regio te kunnen inzetten. Ook meedenken in het DIT? Lees de ‘vacature’ hiernaast en neem contact op met Esmee Boerstal.