Naar nieuws

De ‘praatplaat’ van ‘Blijf in je Kracht!’

30 september 2019

‘Blijf in je Kracht!’ richt zich op het bevorderen van de zelfredzaamheid van senioren (65+) in Renkum en Heelsum. Dit gebeurt door het terug dringen of voorkomen van ondervoeding en verlies aan spierkracht (sarcopenie). Op basis van de resultaten ontwikkelde de projectgroep een Praatplaat Blijf in je kracht. Met deze praatplaat gaan we het gesprek aan met de gemeente Renkum en partners in het sociaal domein om de aanpak te borgen en verder te versterken.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

De kracht zit in de samenwerking
Inge Blom, fysiotherapeut bij Fysiotherapie de Waag, initiatiefnemer, legt uit wat ‘Blijf in je Kracht!’ zo bijzonder maakt: “Het is een gezamenlijk project, uitgevoerd door de hele eerstelijns gezondheidszorg, welzijn, vrijwilligersorganisaties, kerken, etc. Samen proberen we in een vroeg stadium 65-plussers te signaleren die een verhoogd risico lopen op teruggang in spierkracht en vermindering van zelfredzaamheid. Daarnaast helpen we ook 65-plussers die willen weten wat ze kunnen doen om ‘in hun kracht’ te blijven. Dit met het doel om langdurig en comfortabel thuis te kunnen blijven wonen.” Lees meer over de kracht van ‘Blijf in je kracht’ in dit artikel.

Meer weten?
Neem gerust contact op met onze adviseur Esmee Peters. Deelnemers aanmelden kan via iwblom@ziggo.nl of tel: 06 53 63 95 96.