Naar nieuws

Zorgmedewerkers binden en behouden? Download de whitepaper

29 juni 2023

De krapte op de arbeidsmarkt en de hoge werkdruk hebben allerlei oorzaken die je als individuele praktijkhouder, teamleider of manager in de zorg niet even oplost. Het goede nieuws is dat je in jouw organisatie wel degelijk aan een aantal knoppen kunt draaien, om het personeel dat je hebt te behouden en hun werkgeluk te vergroten.

“De werkdruk is (te) hoog en de zorgvraag neemt alleen maar toe.”
“Er is meer verloop in mijn organisatie dan mij lief is.”
“Ons ziekteverzuim mag wel wat omlaag.”

Grote kans dat je als werkgever in de zorg minstens één van bovenstaande vraagstukken herkent. In de whitepaper ‘Zorgmedewerkers binden en behouden. Handvatten en tips voor vitale en veerkrachtige medewerkers’ lees je hoe je er in jouw organisatie wel degelijk iets aan kunt doen.

Want Mura gelooft dat het anders kan. Het gaat erom de juiste innovaties in te zetten en slimmer te werken. En zorgen dat medewerkers met plezier werken, zich kunnen ontwikkelen en meegroeien in verandering. Zodat je in minder tijd, met meer plezier en betere resultaten werkt!

Download de whitepaper ‘Zorgmedewerkers binden en behouden.’

En ontdek aan welke knoppen je kunt draaien om het personeel dat je hebt te behouden en hun werkgeluk te vergroten. Geïllustreerd door praktijkvoorbeelden van andere zorgverleners en tips die je meteen kunt toepassen.

Download de whitepaper hier! (pdf)

 

Zorgmedewerkers en het Integraal Zorg Akkoord

Ook het Integraal Zorg Akkoord (IZA) besteedt veel aandacht aan medewerkers in de zorg. De werkdruk voor zorgmedewerkers is hoog en, ondanks de bevlogenheid van zorgpersoneel, het werkplezier staat onder druk. Werken in de zorg moet daarom weer aantrekkelijker worden.  Het IZA zet in op het tegengaan van de grote administratieve rompslomp, het verbeteren van de ontwikkelkansen, meer invloed van zorgprofessionals op beleid en uitvoering en meer tijd en ruimte voor opleiding en ontplooiing. Zo komt er meer ruimte voor werkplezier, scholing en eigen inbreng. En meer tijd voor patiënten en cliënten, door minder regels en administratie. Bijvoorbeeld door Meer Tijd Voor de Patiënt (MTVP) in de huisartsenzorg in te zetten. Hoe je concreet met dit thema aan de slag gaat is onderwerp van veel regioplannen (in wording). Onze whitepaper helpt je op weg.

Congres ‘Tijd voor zorg? Zorg voor tijd!’ op 31 oktober

Mura organiseert dit najaar het kosteloze congres ‘Meer tijd voor zorg? Zorg voor tijd!’. Speciaal voor professionals of leidinggevenden in de sector zorg en welzijn in de Gelderse Vallei of Rivierenland (praktijkhouder, manager, HR- of kwaliteitsmedewerker, beleidsadviseur, teamleider, etc.). Nog meer focus op vitale en veerkrachtige medewerkers te binden en behouden. Een avondcongres vol praktische handvatten en inzichten in hoe je dit doet. Wees er als eerste bij en schrijf je alvast in via: Inschrijfformulier Congres ‘Tijd voor zorg? Zorg voor tijd!’ op 31 oktober.

Vragen?

Heb je vragen over het behouden van vitale en veerkrachtige medewerkers? Of kun je er wel wat hulp bij gebruiken? Neem vrijblijvend contact op met adviseurs Anne-Marie Winkelman of Esmee Boerstal.