Naar nieuws

Stop tijdverlies, blijf werken aan je digitale vaardigheden

19 mei 2023

We lezen vaak dat (digitale) innovaties niet leiden tot tijdwinst in de praktijk. Dus blijven we maar doorhollen op de manier waarop het al jaren (niet) gaat?! Maar wat als het ook anders kan? Sneller, makkelijker én leuker? Adviseurs Anne-Marie en Huub dachten mee in een interactieve werksessie ‘Tijdwinst en werkplezier door digitale vaardigheden’ van Digivaardig in de zorg.

Acht dagelijks terugkerende handelingen in de (zorg)praktijk

Voor acht veel voorkomende dagelijks terugkerende handelingen in de (zorg)praktijk bedachten de deelnemers hoe het ook anders kan én hoeveel tijd dat kan besparen. Het betreft geen ingewikkelde handelingen, maar juist de dingen die je veelvuldig doet, die irritatiefactortjes zijn én dus onnodig zijn.

Een voorbeeld:

Jullie hebben een zeer gestructureerd mappensysteem. Maar wil je even snel vanuit de mail een bijlage toevoegen, betekent dit dat je zeven keer moet klikken om bij het juiste bestand te komen. Wil je achttien minuten per week besparen (kijk hier voor de berekening, even scrollen naar punt 6), pin de apps(programma’s) die je veel gebruikt vast aan je takenbalk óf zet de mappen bij favorieten.

Meer tips of verder lezen?

Het volledige verslag van de sessie kun je teruglezen op de website digivaardigindezorg.nl. Of graag nog even de presentatie bekijken? Digivaardig in de zorg verzorgt nog veel meer interessante bijeenkomsten en deelt veel kennis van, voor en over de digicoach. Bekijk hier de agenda.

Als je eens verder wilt praten over digivaardigheden, neem dan gerust contact op met Huub Creemers.