Naar nieuws

Stage op afstand bij Mura

1 juli 2020

Een week nadat Myrthe van der Meeren startte met haar stage bij Mura Zorgadvies werden de coronamaatregelen ingevoerd in Nederland. Haar stage op kantoor veranderde in een thuiswerkstage. Een gekke tijd, maar daarom niet minder leuk of leerzaam.

Myrthe begon in maart als stagiaire bij Mura. Haar stage vormt het laatste onderdeel van de masteropleiding Communication, Health and Life Sciences aan Wageningen University & Research (WUR). Binnen het team van Mura heeft Myrthe onder andere meegewerkt aan het realiseren van een Kansrijke Start voor kinderen in de gemeente Ede en ontwikkelingen in de geboortezorg. Eind juni rondde zij haar stage af .

Anderhalve week op kantoor

Enthousiast begon Myrthe aan haar opdracht bij Mura. “Ik reed iedere dag met de auto naar het kantoor in Dodewaard, waar ik heerlijk kon werken, dankbaar gebruik maakte van mijn zit-sta bureau, kon sparren met collega’s en in de lunchpauze een ommetje maakte met hen. Ook had ik al nieuwe banden ingeslagen voor mijn racefiets om bij goed weer naar kantoor te kunnen fietsen. Na anderhalve week werd echter duidelijk dat mijn nieuwe collega’s en ik onze werkzaamheden vanuit huis moesten gaan voortzetten. Dat was wel even wennen!”

Improviseren

Ondertussen had Myrthe al een aantal interviews gepland staan met verschillende zorgprofessionals die betrokken zijn bij de eerste duizend dagen van kinderen in Ede. “De interviews konden fysiek natuurlijk niet doorgaan. Samen met mijn collega Anneke ben ik toen gaan improviseren. Uiteindelijk hebben we alle twaalf de interviews met succes afgenomen door gebruik te maken van beeldbellen.”

De Mmmm van Mura

Werken vanuit huis kan wat anoniem aanvoelen. Een mail of belletje is een stuk minder persoonlijk dan even een collega opzoeken op kantoor. Maar dat het fysiek ontmoeten met collega’s nu geen optie is, wil niet zeggen dat persoonlijk contact onmogelijk is. Zo organiseerde Mura in deze tijden genoeg digitale activiteiten: van een potje bingo tot ochtendyoga en een sessie zakelijk tekenen. “Voor onze vrijdagmiddagborrel ontvingen mijn collega’s en ik zelfs een heus Mura vrijmibo-pakket ‘Met de MMM van Mura’, inclusief de nodige drankjes en lekkernijen. Deze momenten en gebaren maken in deze tijden een wereld van verschil.”

Volgende uitdaging: een nieuwe baan

“Ondanks de gekke tijd, kijk ik terug op een leerzame en plezierige tijd bij Mura. Door mijn stage heb ik mijn kennis op het gebied van de eerstelijnszorg verbreed en heb ik mogen ervaren hoe leuk en afwisselend het werk als adviseur is. Mijn scriptie is inmiddels beoordeeld met een mooie 8. Nu in volle vaart verder met mijn volgende uitdaging in coronatijd: het vinden van mijn eerste baan.”

Daar hebben wij bij Mura alle vertrouwen in. Sterker nog, Myrthe heeft haar baan al gevonden!