Naar nieuws

Sociaal domein werkt met OZOverbindzorg: “De handigste en snelste manier van communiceren voor mensen met volle agenda’s”

31 oktober 2022

In Rivierenland gebruiken ruim 1.200 professionals in zorg en welzijn het communicatieplatform OZOverbindzorg. Ook binnen het sociaal domein groeit het aantal gebruikers. Benieuwd naar hoe zij via OZO samenwerken? Janine van der Heiden, medewerker Sociaal Wijkteam Culemborg en Loes van Delft, wijkcoach bij Elk Welzijn, laten het zien. Kijk je mee?

Goed samenwerken met OZOverbindzorg

Janine en Loes werken vanuit het Sociaal Wijkteam en Welzijn veel samen rondom cliënten en communiceren graag via OZOverbindzorg. Janine kan laagdrempelig zorgen delen over een cliënt omdat ze via OZOverbindzorg korte lijntjes heeft met zowel zorg- als niet-zorgprofessionals. Volgens Loes is het de handigste en snelste manier van communiceren met mensen die volle agenda’s hebben. En altijd samen met de cliënt, nooit óver de cliënt.

Openheid en snel kunnen reageren

Janine vindt het een handig systeem voor haar Sociaal Wijkteam. “Het vergemakkelijkt de communicatie met iedereen in het netwerk rondom een inwoner, van huisarts tot thuisbegeleider. En niet te vergeten de inwoner zelf natuurlijk, want die heeft alle touwtjes in handen.” Zo vertelt Janine over de 80-jarige inwoonster waar ze net vandaan komt. Haar toestand baart zorgen en via OZOverbindzorg brengt ze Loes van Delft van ELK Welzijn op de hoogte. Die gaat de dame helpen met de boodschappen, de post en neemt haar mee naar het buurtcentrum voor een bakje koffie. “Het goede aan OZOverbindzorg is dat de cliënt zelf de regie heeft. Of de mantelzorger als de cliënt daar zelf niet toe in staat is”, zegt Loes. “Dat is openheid: als cliënt weet je wat er om jou heen speelt en je kunt snel reageren.”

Tip: Deel het filmpje met je collega’s of in je netwerk, zodat nog meer mensen kennismaken met OZOverbindzorg!

Meer informatie

Heb je interesse om je aan te sluiten bij OZOverbindzorg? We kunnen nog tot eind 2023 (gesubsidieerd) ondersteunen in het opzetten van OZOverbindzorg in jouw netwerk. Als je meer wilt weten, neem dan contact op met adviseur Anne-Marie Winkelman, zij vertelt je er graag meer over.

Meer informatie over OZOverbindzorg, regionale werkafspraken en de OZO-nieuwsbrief? Lees verder op onze pagina over OZOverbindzorg.

Deze video is een productie van programma Samen… Oud in Rivierenland: Eerstelijns Centrum TielZorggroep Gelders RivierenlandZorgcentra De BetuweSanté PartnersSZRZiekenhuis RivierenlandGGD Gelderland Zuid, de Rivierenlandse gemeenten Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, West-Betuwe en West Maas en Waal, en Mura Zorgadvies.