Naar nieuws

René den Haan: nieuwe trainer ‘Oplossingsgericht werken’

30 november 2022

Door heel Nederland geven we de trainingen ‘Positieve gezondheidszorg, Oplossingsgericht werken in de eerste lijn’ aan zorgprofessionals. De reacties zijn iedere keer weer ontzettend enthousiast. De vraag naar trainingen blijft dan ook groot. Daarom zijn we dit jaar gestart met het werven en opleiden van nieuwe trainers. De eerste nieuwe trainer die ons team gaat versterken is René den Haan. We stellen hem graag voor.

Meer over René

We zijn erg blij met René als nieuwe trainer ‘Oplossingsgericht werken’. Hij is een ervaren trainer en een specialist in onder andere oplossingsgericht werken, optimaliseren van lastige interacties en positieve cognitieve gedragstherapie. René is als gezondheidszorg-(neuro)psycholoog werkzaam in de specialistische psychiatrie. Ook schreef hij meerdere boeken, waaronder ‘Handboek Oplossingsgerichte gespreksvoering met ouderen’ (2012); ‘Beterweters: van lastige naar optimale interacties in de ggz’ (2016); ‘Suïcidepreventie: bouwen aan hoop’ (2017); Oplossingsgericht werken met ouderen (2019).

In de praktijk

René is niet alleen trainer en auteur, maar werkt als GZ-psycholoog ook in de praktijk. Juist het werken in de praktijk, het geven van trainingen en het schrijven van boeken vindt hij een goede combinatie. In de trainingen komt hij veelvuldig met voorbeelden uit de praktijk. Dat spreekt tot de verbeelding van zorgverleners. En in de spreekkamer krijgt hij vaak dankbare reacties van cliënten.

Citaat van een cliënt: “Wie het verschil maakt, ben jij. Jij kunt er niet voor zorgen dat er wonderen gebeuren, dat ik kan vliegen of weer kan lopen, maar je geeft me wel de moed en de kracht om zelf weer vooruit te komen.”

Wij kijken uit naar een prettige samenwerking en wensen René veel succes bij het geven van de trainingen ‘Oplossingsgericht werken’ voor Mura Zorgadvies!

Trainingsaanbod

Wil je meer weten over onze trainingen en wanneer ze plaatsvinden? Komend voorjaar starten er weer twee nieuwe trainingen: Oplossingsgericht leidinggeven (1 dag) en Positieve gezondheidszorg. Oplossingsgericht werken in de eerste lijn (3 dagen).