Naar bijeenkomsten

Training Oplossingsgericht Leidinggeven

Wegens succes herhaald! Oplossingsgericht werken is niet alleen een bewezen succesvolle methodiek in de communicatie met en behandeling van patiënten, maar is ook zeer geschikt voor het werken binnen organisaties en teams. Daarom organiseert Mura Zorgadvies op 6 februari 2024 opnieuw de training ‘Oplossingsgericht Leidinggeven’.

“Waarom zou er iemand door u geleid willen worden?” is de vraag die twee professoren aan de London Business School al jaren stellen aan volle zalen managers en leidinggevenden. Absolute stilte volgt….

Oplossingsgericht leidinggeven wil op deze vraag een antwoord geven. Het oplossingsgerichte model komt uitstekend tegemoet aan de eisen die aan leiderschap in de 21e eeuw worden gesteld. Van leidinggevenden wordt verwacht dat zij zich niet meer gedragen als een ouderwetse ‘baas’, maar als een moderne duizendpoot, die uit de voeten kan met de uitdagingen van deze tijd. Ze moeten zowel de ‘leider’ zijn die doelen stelt en resultaten meet, als de ‘dienaar’ die faciliteert en medewerkers uitnodigt te excelleren. En ze moeten alle posities tussen deze twee extremen kunnen innemen, waarbij timing en flexibiliteit belangrijk zijn.

Oplossingsgerichte Podcasts

Wil je snel kennismaken met oplossingsgericht werken of leidinggeven? Luister dan deze podcasts van huisartspodcast.nl (ook te luisteren via je eigen podcast app: zoek naar ‘huisarts podcast’):

Aan het eind van de training heb je:

 • Kennis van oplossingsgericht werken én van de verschillen met probleemgericht werken;
 • Kennis van oplossingsgericht leidinggeven;
 • Kennis van de metafoor van leiderschap als gastheerschap,
 • Praktische toepassingen en tips voor optimaal samenwerken.

Inhoud van de training

De training bestaat uit een mix van korte keynote presentaties, vele praktische oefeningen en de inbreng van eigen casuïstiek. Je oefent met diverse toepassingen, zoals doelformuleringen, competentievragen, schaalvragen en motivatietechnieken. Je kunt het geleerde direct toepassen bij oplossingsgericht vergaderen, coachen, functioneringsgesprekken en voor het bevorderen van veerkracht in teams.

Trainer en praktische informatie

De training wordt gegeven door Fredrike Bannink. Fredrike is klinisch psycholoog en Master of Dispute Resolution. Zij is een autoriteit op het gebied van oplossingsgericht werken en positieve psychologie. Ze is internationaal auteur en geeft internationaal lezingen en trainingen en werkt ook als mediator en coach (www.fredrikebannink.com).

Deelnemers ontvangen vooraf het boek ‘Oplossingsgericht leidinggeven’ van Fredrike Bannink (2010). Genomineerd Managementboek Van Het Jaar 2012. De training kost € 490,- excl. BTW. De training is geaccrediteerd voor praktijkmanagers huisartsenzorg (NVvPM).

Er wordt getraind in een kleine groep van maximaal 16 deelnemers, voor maximaal effect en aandacht voor persoonlijke leerdoelen.

Aanmeldformulier Training Oplossingsgericht Leidinggeven - 6 februari 2024

  * Ik geef Mura Zorgadvies toestemming om mij te benaderen met informatie over inspiratiesessies, workshops of trainingen die Mura organiseert voor (eerstelijns) zorgaanbieders. Meer informatie over hoe wij omgaan met je privacy vind je in onze privacyverklaring op de website.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Organisator:
  Mura Zorgadvies
 • Datum:
  06 februari 2024
 • Tijdstip:
  09:30 - 16:30 uur
 • Locatie:
  Omgeving Ede-Wageningen