Naar nieuws

OZOverbindzorg: onmisbaar in de ouderenzorg? Jouw mening telt!

15 september 2023

OZOverbindzorg; het communicatiemiddel in Rivierenland voor snel en eenvoudig contact tussen inwoners, mantelzorgers en professionals snel en eenvoudig. Drie jaar geleden zijn we in de regio Rivierenland gestart met OZOverbindzorg, een onderdeel van het programma Samen…Oud in Rivierenland. Tijd om de balans op te maken.

Jouw mening telt!

Nu OZOverbindzorg al drie jaar actief gebruik wordt in regio Rivierenland is het tijd om OZOverbindzorg te evalueren. Wat gaat er goed? Waarvoor gebruik je OZO wel en waarvoor niet? In hoeveel netwerken zit je? Wat kan er beter? Met de resultaten van de evaluatie geven ons input hoe we verder gaan met OZOverbindzorg in Rivierenland. Jouw mening telt!

Het invullen van de enquête kost je ongeveer 10 minuten. We zijn benieuwd naar jouw mening. Deel deze link ook met je collega’s!

Waarom startten we ook weer met OZO?

In de zorg is tegenwoordig een woud aan communicatiemiddelen beschikbaar. Dus je zou verwachten dat de communicatie tussen zorgverleners onderling en met patiënten gesmeerd loopt. Helaas blijkt dat nog niet de realiteit. Met OZOverbindzorg wilden we daar verandering in brengen. OZOverbindzorg is een organisatie-overstijgend digitaal communicatieplatform. Iedereen (sociaal, zorg, medisch domein, patiënt en mantelzorger) die betrokken is bij de ondersteuning en zorg van een inwoner, kan elkaar hier vinden en kan – AVG-proof – communiceren. Het gebruik van OZOverbindzorg zorgt ervoor dat professionals minder tijd kwijt zijn aan ‘regelzaken’ en meer tijd kunnen besteden aan zaken die er toe doen zoals direct patiëntcontact.  Voor de patiënt en mantelzorger betekent het meer regie, minder dubbelingen en het geeft meer rust te weten dat de zorg goed afgestemd is.

Meer informatie over OZOverbindzorg lees je op de themapagina OZOverbindzorg, waar je ook werkinstructies en praktische tips vindt.