Naar nieuws

Op pad met adviseur Ellen

30 oktober 2019

Onze adviseurs zitten (of staan!) vaak achter hun bureau. Maar aan betere zorg en gezondheid werken doe je nooit alleen. Regelmatig trekken wij er op uit, de regio in of verder! We bundelen krachten met zorgverleners, gemeenten, welzijn, zorgverzekeraars en inwoners. Samen leggen we een stevige basis voor zorgvernieuwing en -verbetering. Ons portfolio is breed: voor wijkgerichte activiteiten én informatiemanagement kun je bij Mura terecht. Halverwege oktober, in de week van de herfstvakantie, was adviseur Ellen Selten onder andere in Ede en ‘op’ Urk.

Expeditie Gezondhuizen
Op 16 oktober was de herfsteditie van Expeditie Gezondhuizen in Ede. Bij deze activiteit in de wijk binnen het project Gezondhuizen leren kinderen en ouders spelenderwijs over gezonde voeding en bewegen. De vele kinderen en enkele ouders hadden zich niet laten weerhouden door het regenachtige weer en voerden enthousiast de opdrachten uit, zoals verspringen en het raden van het aantal suikerklontjes in drankjes. Sportservice Ede en Diëtistenpraktijk Voeding in de Praktijk leverden een interactieve bijdrage aan deze middag. Adviseur Ellen was verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie.

In-company werksessie ‘Meer inzicht met data uit de praktijk’
De dag erna reed Ellen naar Flevoland en gaf daar de in-company werksessie ‘Meer inzicht met data uit de praktijk’. Twaalf huisartsen en praktijkmanagers uit Urk, Dronten, Swifterbant en Lelystad maakten kennis met verschillende databronnen met wijk- en praktijkdata, zoals de ROS wijkscan, de Vektis Praktijkspiegel en NIVEL Spiegelinformatie. Onder begeleiding van Ellen gingen zij aan de slag met het lezen en interpreteren van data. Ook gingen ze op zoek naar mogelijke toepassingen voor hun eigen praktijk. De huisartsen en praktijkmanagers bleken enthousiast en planden direct een vervolgsessie voor het interpreteren en vergelijken van hun eigen praktijkdata. Ellen kon weer tevreden huiswaarts!

Ook interesse in een werksessie over datamanagement? Neem contact op met Ellen Selten, zij spreekt graag de mogelijkheden met je door.