Naar nieuws

Jaarbericht 2021: Met een frisse blik werken aan vernieuwing en verandering

2 juni 2022

Hollen en stilstaan en daarna nog harder hollen. Dat was 2021 in een notendop. We gingen van coronagolf naar coronagolf. Als de maatschappij leek stil te staan in lockdown, ging de zorg echter onverminderd door. De druk was continu hoog.

Aandacht voor de toekomst

Je zou misschien denken dat er door de hectiek en alle onzekerheid, weinig aandacht was voor de toekomst. Maar niets is minder waar. Ondanks, of misschien wel dankzij de al twee jaar durende crisis, was er het besef dat we dingen in de zorg ook anders kunnen en moeten aanpakken. En dat we daar niet langer mee kunnen wachten.

Focus

Meer aandacht voor preventie, meer inzet op digitalisering, meer regionale samenwerking en meer aandacht voor groepen met een kwetsbare gezondheid, zijn nodig. Tegen de achtergrond van een toenemende krapte op de arbeidsmarkt, een toenemende zorgvraag en grote verschillen in gezondheid. Waar begin je dan?

Betere zorg en gezondheid voor iedereen

Met zorgverleners, gemeenten, welzijn, zorgverzekeraars en natuurlijk inwoners in onze regio werkten we in 2021 aan betere zorg en gezondheid voor iedereen. Met een visietraject, zorginnovatie of samenwerkingsprogramma in de regio of in de wijk. Met een frisse blik werkten we aan vernieuwing en verandering. Wat dat opleverde, vind je in dit jaarbericht.

Lees het jaarbericht