Naar nieuws

Inspirerende workshop ‘Werkgeluk(t) in jouw team’ in Ziekenhuis Rivierenland

20 februari 2024

Wat een geluk! Ben Ahlers, Kwaliteitsadviseur zorgprocessen bij Ziekenhuis Rivierenland Tiel won tijdens Mura’s avondcongres ‘Tijd voor Zorg, Zorg voor Tijd’ een workshop.  Adviseur (en werkgelukdeskundige) Esmee Boerstal ging eind januari met zijn collega’s en leidinggevende van Bureau Kwaliteit aan de slag met de workshop ‘Werkgeluk(t) in jouw team!’.

 Waarom de (t)?

Waarom eigenlijk een ’t’ achter werkgeluk? “Dat is simpel”, antwoordt Esmee. “Door in te zetten op werkgeluk creëer je productievere en innovatievere medewerkers. Er is dan aan het einde van de dag meer werk… gelukt”. Tijdens de interactieve workshop gaat het team zelf aan de slag om te komen tot concrete acties op de vier pijlers van werkgeluk (zingeving, voldoening, verbinding en plezier). Om dit goed te kunnen, wordt eerst besproken en ervaren wat werkgeluk is, waarom je moet inzetten op werkgeluk en hoe je dat kunt doen. “De grootste eyeopener? Dat was een gezamenlijke bewustwording van het belang van samenwerken en beter gebruik maken van elkaars kwaliteiten”, vertelt Ben.

Wat levert de workshop op?

De teamleden kijken zeer enthousiast terug op de workshop. In de evaluatie geven ze aan dat ze bewuster zijn geworden van het belang van het (blijven) werken aan werkgeluk. Door samen in gesprek te zijn over werkgeluk en acties te bepalen kwamen ze erachter dat ze al best heel veel dingen deden die bijdragen aan het werkgeluk van de teamleden. Maar er zijn ook veel nieuwe acties bedacht. Wat dan zoal? Ben vertelt hierover: “We gaan onder andere aan de slag met het bespreken en zichtbaar maken van onze grote én kleine successen, er komt een complimentenpot én we gaan een plan maken om meer gebruik te maken van elkaars expertise. Maar bovenal”, zegt Ben, “heeft de workshop ervoor gezorgd dat wij aan het einde van de bijeenkomst samen een concreet plan hebben gemaakt met punten waar wij als team mee aan de slag gaan!”.

Ook een workshop met jouw team?

Werken aan werkgeluk is geen rocketscience maar je moet het wel (blijven) doen! In een op maat gemaakte inspiratiesessie (1 uur) of workshop (2 uur) gaan wij graag met jouw team, afdeling, praktijk of centrum aan de slag. Neem contact met Esmee Boerstal voor de mogelijkheden.