Naar nieuws

Drie netwerken Ouderenzorg van start met OZOverbindzorg!

1 oktober 2019

3, 2, 1 .. GO! We zijn gestart: drie enthousiaste netwerken met huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, apothekers en welzijnswerkers in Lienden, Culemborg en Ophemert volgden afgelopen weken de startbijeenkomst OZOverbindzorg. De eerste indruk is positief; professionals zijn erg gedreven en betrokken om aan de slag te gaan met de pilot waarin zij testen of OZOverbindzorg een passend communicatieplatform is voor regio Rivierenland.

Communicatieplatform
Met het platform kunnen zorgverleners eenvoudiger onderling en met de patiënt/mantelzorger communiceren, waardoor de samenwerking en daarmee de zorg voor de patiënt versoepelt. Of dat ook echt zo gaat werken? Daarover informeren we jullie graag na afloop van de pilot eind dit jaar.

OZOverbindzorg verbindt alle partijen
De kracht van OZOverbindzorg is dat álle partijen die betrokken zijn bij de zorg en ondersteuning eenvoudig toegang krijgen tot het platform. OZOverbindzorg is een platform en geen gedeeld patiëntendossier; het gaat echt over betere afstemming en samenwerking waarbij de patiënt ‘de baas’ is over wie met wie mag communiceren. OZOverbindzorg is in Nederland al breed geïmplementeerd en won in 2019 de Nationale Zorginnovatieprijs.

Meer weten over OZOverbindzorg? Lees dan ook dit nieuwsbericht of neem contact op met Suzan Buitenhuis.