Naar nieuws

1 – 26 februari 2021 –Slimme Zorg Estafette

15 januari 2021

Van 1 tot en met 26 februari 2021 vindt de Slimme Zorg Estafette plaats! Vier weken lang aandacht voor slimme zorg en innovatie. Iedere week staat één regio centraalDe start is in regio oost (Gelderland, Overijssel, Flevoland) van 1 tot 5 februari 2021Laat je inspireren en doe mee!  

Het doel van de Slimme Zorg Estafette (voorheen de e-healthweek): van elkaar leren en elkaar inspireren. Zien en ervaren hoe andere organisaties omgaan met slimme zorg en deze voorbeelden in de praktijk toepassen. Vanuit alle regio’s in Nederland worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Ervaar wat slimme zorg voor jou, je collega’s of je naasten kan betekenen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat slimme zorg een grote stap verder komt. 

4 februari – Regionale samenwerking, een fabeltje of reële mogelijkheid?

Vita Valley organiseert vanuit SET-up (ondersteuningsprogramma van de Stimuleringsregeling E-health Thuis) op 4 februari een online talkshow ‘eerlijk over implementeren’. Eefje de Bruijne, directeur/bestuurder bij Mura is tafelgast en gaat in gesprek met andere gasten over de ervaringen van innovatieclusters uit het SET-up-programma. Mura is als projectleider OZOverbindzorg in Rivierenland betrokken bij de SET-upOp deze manier dragen wij er aan bij, dat ook andere (zorg)organisaties kunnen profiteren van geleerde lessen en dit hen ook verder brengt. Het thema van de bijeenkomst is ‘Het eerlijke gesprek over implementeren’. Niet alleen de succesverhalen, maar ook het spreken over daar waar het schuurt, botst en waar de uitdagingen liggen. Kortom het eerlijke gesprek!  

Doe jij ook mee? De bijeenkomst is op donderdag 4 februari van 15:00 – 16:00 uur. Aanmelden kan via deze link. 

Waarom de Slimme Zorg Estafette?

Zorginnovaties worden al in grote mate toegepast in de praktijk. De coronacrisis bracht innovatie en slimme zorg in een stroomversnelling. Het bleek niet alleen noodzakelijk om te innoveren maar ook mogelijk. Het is nu belangrijk om deze beweging vast te houden en niet terug te vallen in oude gewoontes en werkwijzen. En daar hebben we elkaar voor nodig. Daarom vindt van 1 tot en met 26 februari 2021 de Slimme Zorg Estafette plaats: iedere week staat slimme zorg centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Zo kunnen organisaties in verschillende regio’s van elkaar leren. En kan iedereen ervaring opdoen met slimme zorg en innovatie voor gezondheidszorg en welzijn. 

Heb jij een goed idee, heb je inspiratie opgedaan en wil je aan de slag met slimme zorg? Neem dan contact op met een van onze adviseurs!