Naar nieuws

Ondertekening Preventieakkoord Culemborg: “Gezonde leefstijl voor iedereen gemakkelijk en gewoon”

6 juli 2021

Maandagmiddag 5 juli ondertekenden 15 partners het Preventieakkoord Culemborg. Dat gebeurde tijdens een informeel samenzijn bij Zorgboerderij De Witte Schuur. Wethouder Sascha Baggerman: “We willen dat een gezonde leefstijl voor iedereen gemakkelijk en gewoon wordt. Samen werken we daarom aan gezondere inwoners en een gezondere stad.”

Het preventieakkoord staat niet op zichzelf. Heel veel mensen en organisaties werken in de gemeente Culemborg samen op het gebied van welzijn, gezondheid en zorg. Baggerman: “Met dit akkoord versterken we dat wat er al is. En verbinden we (nieuwe) partners en initiatieven. Samen komen we verder!”. Eefje de Bruijne over de totstandkoming van het akkoord: “Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan dit akkoord. De feestelijke ondertekening van het akkoord is geen eindpunt, maar een startpunt. Nu begin het pas echt! De energie die er is, gaan we nu omzetten in actie.”

Vier ambities

Het Preventieakkoord maakt zich sterk voor vier ambities:

  1. Inwoners in Culemborg bewegen voldoende, eten gezond en hebben een gezond gewicht.
  2. De Culemborgse jeugd is weerbaar om gezonde keuzes te maken en is mentaal gezond.
  3. We dringen middelengebruik (roken, alcohol) onder jongeren en volwassenen terug.
  4. Culemborgse ouderen leven vitaal en maken actief deel uit van de maatschappij.

Meedoen?

Fotografie: Chris van Koeverden (klik op de foto voor een vergroting)

Dit akkoord is een startpunt van een beweging. Waarbij steeds meer organisaties en inwoners zich mogen aansluiten. De komende maanden werken we de vier ambities verder uit. Voel je je ook geroepen om bij te dragen aan een gezond en levenslustig Culemborg? Neem dan contact op met preventieregisseur Anne-Marie Winkelman. We kijken graag wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Download het Preventieakkoord Culemborg.