Naar nieuws

Nieuwsgierig naar de regionale gezondheidssituatie? Vraag een voucher aan bij ZonMw!

5 juni 2019

Vanaf 4 juni kun je als regionaal samenwerkingsverband een voucher aanvragen bij ZonMw voor het laten maken van een ‘regiobeeld’. Met deze voucher kun je Mura inschakelen om de huidige én toekomstige demografische situatie, gezondheidssituatie en zorgvraag van je regio in kaart te brengen, zodat je weet welke doelgroepen of thema’s prioriteit te geven in jouw regio.

Juiste Zorg op de Juiste Plek
De vouchers zijn onderdeel van het ZonMw-programma ‘Juiste Zorg op de Juiste Plek’ en zijn bedoeld voor regionale samenwerkingsverbanden met daarin (bij voorkeur) gemeenten, zorgverzekeraars, zorgaanbieders, welzijnsaanbieders en patiënten/burgers. Het programma biedt subsidies en vouchers aan om samenwerkingsinitiatieven op het gebied van ‘de juiste zorg op de juiste plek’ een impuls te geven. Bij een samenwerking is het nuttig dat men een gedeeld beeld heeft van de regio: wat is de huidige en toekomstige demografische situatie, zorgvraag en gezondheidssituatie? Dit zorgt voor focus, onderbouwing én draagvlak. Met behulp van een door ZonMw beschikbaar gestelde voucher kan jouw samenwerkingsverband de hulp van Mura inschakelen om de regio in kaart te brengen. Mura kan je ook helpen bij het aanvragen van een voucher.

Interesse in een regiobeeld? Nieuwsgierig of je in aanmerking komt voor een voucher? Benieuwd naar wat Mura voor je kan betekenen? Neem contact met ons op via info@mura.nl.

Meer informatie vind je op de website van ZonMW.