Naar nieuws

Mooie ervaringen gedeeld bij jaarlijkse bijeenkomst Gezondhuizen

29 maart 2018

Inspirerende verhalen, nieuwe samenwerkingen en praktische tips werden gedeeld bij de jaarlijkse bijeenkomst van ‘Gezondhuizen’. Medewerkers van gezondheidscentrum Veldhuizen zijn enthousiast over het werken met oplossingsgericht werken. “Ik kan mensen nu bewust laten nadenken over wat ze wél willen”, was een veelgehoorde reactie.

Projectleider van Mura Zorgadvies Susan Adam opende de avond met een overzicht van de resultaten van Gezondhuizen in 2017. Naast de cijfermatige onderbouwingen bleek vooral hoezeer Gezondhuizen leeft binnen het gezondheidscentrum. Bijna alle zorgverleners zijn getraind in het oplossingsgericht werken en zijn actief betrokken bij het project Gezondhuizen. Ondertussen worden nieuwe mogelijkheden binnen het project verkend, zoals samenwerking met Home-Start en nieuwe gezondheidsbevorderende activiteiten opgezet, zoals Expeditie Gezondhuizen.

Omdat zorgverleners het lastig vinden om de doelgroep (ongevraagd) van advies te voorzien over een gezonde leefstijl, gingen diëtist Shan Chu en fysiotherapeut Janneke van Kooten met de zorgverleners in gesprek over hoe dit op een positieve en oplossingsgerichte manier aan te pakken. Dit leidde tot de uitwisseling van mooie en grappige ervaringen over het oplossingsgericht werken in de praktijk.

Ellen van Veldhuijsen en Henriette Bax sloten de avond af met een presentatie over Home-start. Vanuit Home-start worden getrainde vrijwilligers gekoppeld aan ouders die vragen of zorgen hebben rondom opvoeding, financiën, sociale contacten of andersoortige gezinsproblematiek. Het inspirerende verhaal van Ellen en Henriette werd erg goed ontvangen door de zorgverleners.

In 2018 wordt Gezondhuizen voortgezet binnen gezondheidscentrum Veldhuizen. Blijf op de hoogte via www.gezondhuizen.nl en onze site.