Naar nieuws

Maak kennis met onze nieuwe stagiaire: Marloes Alewijnse

18 november 2020

Vanaf begin november is er een nieuw gezicht bij Mura. Marloes Alewijnse is gestart als stagiaire en zal tot eind maart 2021 ons team versterken. Mura is een maatschappelijke organisatie en we vinden het daarom belangrijk om bij te dragen aan de opleiding van toekomstige adviseurs of medewerkers in de gezondheidszorg.

Marloes Alewijnse

Marloes is bezig met de master Biomedical Sciences aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en heeft binnen deze master het communicatieprofiel gekozen. Ze heeft in haar vorige stage ontdekt dat ze het erg leuk vindt om kwalitatief onderzoek te doen en om met opgedane inzichten bij te dragen aan een verbetering van de kwaliteit van zorg. “Ik vond het erg leuk om in mijn vorige stage allerlei zorgverleners en mantelzorgers te mogen interviewen en wil daar graag meer ervaring mee opdoen in deze stage.” Marloes kijkt er naar uit om in deze stage samen te werken met het team van Mura en met de diverse zorgverleners en organisaties die bij de regionale zorg betrokken zijn.

Advance Care Planning

Marloes is enthousiast aan haar stage begonnen en werkt voorlopig net als alle andere collega’s vanuit huis. “Ondanks de fysieke afstand, ben ik met open armen ontvangen bij Mura. Ik werd direct betrokken bij online bijeenkomsten van allerlei verschillende projecten. Mijn eerste indruk is dat het een energieke en deskundige organisatie is met oog voor persoonlijke ontwikkeling. Ik weet zeker dat ik veel ga leren tijdens deze stage!” Binnen het team van Mura werkt Marloes onder andere mee aan het evalueren van Advance Care Planning-gesprekken, ofwel ACP-gesprekken, die voor en tijdens de Coronapandemie gevoerd zijn in de regio Gelderse Vallei. “Door met een kritische blik te kijken naar hoe ACP-gesprekken op dit moment gevoerd worden en samen te werken met allerlei betrokken partijen, wil ik bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van ACP-gesprekken in de toekomst. Zodat ouderen de zorg krijgen die ze wensen in de laatste levensfase en er geen ongewenste zorgkosten worden gemaakt.”

Win-win

Mura zoekt bij stagetrajecten altijd naar een win-win waarbij de student met goede praktijkbegeleiding leert over het werkveld en het werken als adviseur. En waarbij Mura na afronding een concreet bruikbaar product krijgt of een oplossing die bijdraagt aan betere zorg en gezondheid. Zo maken wij samen de zorg beter!