Naar nieuws

Maak kennis met onze nieuwe adviseurs: Noor Scheffers en Huub Creemers

16 februari 2022

We hebben niet één maar twee nieuwe gezichten bij Mura Zorgadvies. Twee enthousiaste professionals uit de eerste lijn die hun kennis en ervaring gaan inzetten om de zorg beter te maken. We konden ze natuurlijk vragen zichzelf voor te stellen. Maar nóg leuker vonden ze het om elkaar te interviewen. Lees hier wie ze zijn en wat ze drijft!

Noor trapt af: Huub, vertel eens, wie is Huub Creemers?

Huub: “Wie is Huub eigenlijk? Duurt deze zoektocht niet een leven lang? Als ik nu naar mezelf kijk zie ik een stabiele teamspeler die graag samenwerkt en resultaten boekt. Iemand die vrolijk en enthousiast is en graag wil leren. Maar ik kan ook een tikkeltje ongeduldig zijn en kan niet zo goed stilzitten. Misschien komt daar mijn passie voor sport wel vandaan, bedenk ik mij nu.”

Huub: En nu jij: wie is Noor Scheffers?

Noor: “Ik beschrijf mijzelf als: vrolijk, geïnteresseerd in de mens en ook heel nieuwsgierig. Ik wil graag alles weten. Soms maakt dat dat ik dingen niet zo goed los kan laten, iets perfectionistisch zou je het ook wel kunnen noemen.”

Waarom ben je adviseur geworden, Huub? En kun je ook nog wat meer vertellen over je achtergrond?

Huub: “Ik ben geboren en getogen in het prachtige Nijmegen. Ik voel mezelf erg thuis in deze stad en woon met heel veel plezier in het nieuwe Nijmegen-Noord. Voordat ik bij Mura startte ben ik dertien jaar werkzaam geweest als sportfysiotherapeut in een groot gezondheidscentrum in Malden. De innovatieve en projectmatige kant van de zorg vond ik steeds aantrekkelijker worden. Hier liggen mijn ambitie en toekomst, dacht ik. Waarom? We hebben zo’n fantastisch zorgstelsel en toch valt er nog veel te verbeteren en hier wil ik aan bijdragen! En oh ja, niet onbelangrijk, als achtergrond: samen met mijn vrouw Roos, heb ik twee dochters Liva en Fenne.

En jij Noor, wat is jouw achtergrond?

Noor: “Ik woon in Den Bosch met mijn vriend, in een huis dat wij zelf verbouwd hebben, iets waar ik erg trots op ben. Voordat ik bij Mura Zorgadvies terecht kwam heb ik vier jaar met plezier als Oefentherapeut Cesar gewerkt. Toch merkte ik wel dat ik wat miste in mijn werk. Hoe leg ik dat goed uit? Ik was op zoek naar meer dan alleen het zorgen voor patiënten. Ik merkte ook wel dat de druk op de zorg groter werd en sommige dingen gingen me steeds meer tegenstaan. Maar… wel roepen ‘het kan beter’ maar niets doen, vind ik niet fijn. Daarom heb ik de stap gezet en ben weer gaan studeren; Zorgmanagement in Rotterdam. Deze master heb ik onlangs afgerond en ondertussen werk ik nu zo’n vier maanden bij Mura, als adviseur, een functie waar ik echt veel voldoening uit haal en die volgens mij goed bij mij past.”

Maar vertel eens Huub, wat vind je het leukst aan Mura?

Huub: “Het leukst aan Mura… het feit dat ik de enige man ben? Nee geintje. Wat ik leuk vind aan Mura, is dat we op zorgvlak echt van baby tot oudere met dementie werken aan verbetering van zorg. Mura doet zo ontzettend veel; prachtig om te zien als nieuwe werknemer. De betrokkenheid en oprechte interesse van mijn nieuwe collega’s vond ik heel hartelijk tijdens mijn eerste weken. Iedereen wil je echt helpen. Daarnaast kom je tijdens projecten met een grote diversiteit aan zorgmedewerkers in aanraking en die verschillen zijn erg interessant.”
Noor: “Ja, ik vind het ook zo mooi om te zien dat al deze mensen een groot hart hebben voor de zorg. Men wil echt graag zijn steentje bijdragen aan verbeteren van kwaliteit en efficiënt en betaalbaar houden van de zorg. Je vraagt soms best wat van deze partijen qua investering in tijd en energie. Dat alles naast hun reguliere werk, dat vind ik inspirerend.”

En wat vind je nog lastig?

Huub: “Wat ik nog lastig vind is dat er zo veel partijen zijn. Hoe kan ik dit nu mooi verwoorden? Dat het werkgebied zo groot is dat het lastig is overzicht te krijgen.”
Noor: “Ja, mee eens. Er speelt veel tegelijk. Dit alles goed op een rij hebben kost tijd en energie. En verwacht je dat hier verandering in gaat komen?”
Huub: Ja tuurlijk, want na drie weken merk ik bij mijzelf al echt meer inbreng, verantwoordelijkheid en visie binnen de projecten. Mijn hartslag gaat niet meer omhoog van bepaalde dingen die ik in week één wel als stressvol heb ervaren. Trouwens, wat zijn er toch enorm veel afkortingen in zorgland hè?
Noor: “Ja!”
Huub: “Zou er al een afkorting zijn voor het woord afkorting?”

Hoe kijk jij eigenlijk terug op je start bij Mura, Noor?

Noor: “Turbulent, leerzaam en positief. Het gaat allemaal snel, er is veel te leren maar ik ben wel echt terechtgekomen in een warm bad! Het werk is divers en complex met veel partijen maar iedereen wil je helpen. Alle informatie begint nu wel te landen en de complexiteit maakt het werk nu vooral leuk en uitdagend.”

Wat hoop je te bereiken binnen Mura, Huub?

Huub: “Mezelf enorm te ontwikkelen. Een waardevolle rol te kunnen vervullen binnen het Murateam en ik hoop  veel te kunnen betekenen voor de gezondheidszorg. Ik kijk uit naar al het mooie dat er op mijn pad gaat komen de komende jaren. En jij?”
Noor: “Daar sluit ik me bij aan, Huub! Ik merk dat ik het erg leuk vind om de rol van adviseur te vervullen maar er valt echt nog een hoop te leren!”

Waar ben je nu zoal mee bezig? Binnen welke opdrachten speel je een rol?

Huub: “Mijn tijd gaat vooral nu op aan advance care planning (proactieve zorgplanning). En terwijl we dit interview houden, gaat er een subsidie-aanvraag voor advance care planning de deur uit voor mensen met beginnende dementie. Daarnaast ben ik druk bezig met het regionale zorgpad COVID-revalidatie. Erg diverse en mooie projecten. En jij Noor?
Noor: “Bij mij ook veel diverse projecten waar ik een rol in mag spelen. Sommige ondersteunend, sommige pak ik zelf op. Zo ondersteun ik Anneke Jansen met Kansrijke Start in Veenendaal, waar we nu aan de slag gaan met het uitwerken van een tweede ambitie die gericht is op het voorbereiden en ondersteunen van ouders op (toekomstig) ouderschap. Daarnaast ben ik betrokken bij de opstart van Vallei Vitaal en Gezond, waarbij we veranderateliers organiseren om te komen tot een plan van aanpak rondom het thema ‘Vitaal ouder worden’. Ook ben ik kartrekker van een opdracht die zich richt op het verbeteren van de samenwerking binnen de keten rondom wijkverpleging en ga ik aan de slag met het verkennen en verbeteren van een ketenaanpak binnen Samen Leren Gezond Gewicht in Culemborg. En dat is eigenlijk nog maar een greep uit de werkzaamheden.”

Maar Noor wat is eigenlijk jouw mooiste eigenschap?

Noor: “Ik ben heel zorgzaam, vind het heel fijn me te omringen met mensen en vind het belangrijk dat zij tevreden zijn en dat het goed met hen gaat. Ik denk dat jij hier ook wel enigszins hetzelfde op kan antwoorden maar wat is jouw mooiste eigenschap?”
Huub: “Wij lijken wel op elkaar. Maar mijn mooiste eigenschap dat ik altijd oog voor anderen heb, een zorgend karakter. We komen niet voor niets uit de zorg he Noor?!”
Noor: “Dat is waar!”

Meer weten over Noor en Huub? Lees dan hun profielen op de Team-pagina.