Naar nieuws

Kennissessie: “Meer inzicht met data in de praktijk”

24 april 2018

Over appels en peren, bomen en het bos… Welke data zijn relevant en welke niet? Hoe vind je betekenisvolle data in een overvloed aan informatie? Deze vragen werden beantwoord in de kennissessie over datamanagement die Mura op 12 april organiseerde voor praktijkmanagers, beleidsadviseurs, huisartsen en andere geïnteresseerden.

Adviseur Ellen Selten luidde de avond in met een presentatie over de verschillende stappen in datamanagement. De kern? Data krijgen pas betekenis in dialoog met anderen. Vragen als ‘Wat betekenen deze data voor onze praktijk?’ en ‘Welke data geven mogelijk aanleiding tot kwaliteitsverbeteringen of kostenbesparingen?’ zorgen dat data leiden tot zinvolle, onderbouwde acties.

Deelnemers hebben meer inzicht gekregen in welke databronnen zij kunnen gebruiken (zowel op praktijk- als wijkniveau), waar ze deze bronnen kunnen vinden en wat de mogelijkheden ervan zijn. Het praktische gedeelte van de kennissessie bestond uit uitdagende opdrachten met demoversies van de Vektis Praktijkspiegel en NIVEL Spiegelinformatie. Het doel hiervan was om kennis te maken met de inhoud van deze databronnen, gevoel te krijgen bij het interpreteren van de data en de verschillen en overeenkomsten tussen de databronnen. Deelnemers vonden het leuk om te oefenen met de data en ideeën op te doen voor toepassingen in hun eigen praktijkvoering.

Wil je zelf met jouw data aan de slag, maar heb je geen tijd, zin of vind je het ingewikkeld? Neem dan contact op met Ellen Selten. Zij helpt graag en kan je alles over datamanagement vertellen.