Naar nieuws

“Je duikt even in de intimiteit van een gezin”… over het waardevolle werk van SCEN-artsen

30 januari 2020

SCEN staat voor Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland. SCEN-artsen zijn artsen die aanvullend zijn opgeleid om collega’s en patiënten te ondersteunen bij de indringende vragen aan het eind van iemands leven. Mura Zorgadvies ondersteunt de intervisiegroep van SCEN-artsen in de regio Gelderse Vallei en Gelders Rivierenland. Is het zinvolle en bijzondere werk als SCEN-arts ook iets voor jou?

Bij elke oproep staan SCEN-artsen voor de uitdaging om ‘de vraag achter de vraag’ helder te krijgen en dilemma’s te bespreken. Zij komen steeds op andere plekken: bij een patiënt aan huis, in een ziekenhuis, een verpleeghuis of in een hospice. In de regio Gelderse Vallei en Gelders Rivierenland is ruimte voor uitbreiding van de groep van SCEN-artsen. Gezien de groepssamenstelling zou het mooi zijn als er een vrouwelijke huisarts bij kwam.

Het werk wordt als bijzonder ervaren, enkele reacties:

“Je duikt even in de intimiteit van een gezin, of wat er nog van over is. Dat vind ik boeiend.”

“Hoe bijzonder is het om in het laatste stukje van iemands leven te mogen zijn. Mensen vertellen vaak hun levensverhaal.”

Heb je interesse om SCEN-arts te worden?

Lees verder op de website van de KNMG over wat het inhoudt om SCEN-arts te worden. Heb je interesse? Neem dan contact op met Lilian Kreuger.