Naar nieuws

Gezondhuizen weer op Expeditie!

7 juni 2018

Educatieve en actieve opdrachten: dat was de insteek van de tweede editie van Expeditie Gezondhuizen. Zo’n 35 kinderen kwamen op woensdagmiddag 30 mei met hun ouder(s) naar het veldje bij Het Kernhuis in Ede. Gewapend met een stempelkaart en een waterfles (gesponsord door de Gemeente Ede), voltooiden zij verschillende opdrachten over een gezonde leefstijl.

Expeditie Gezondhuizen is een samenwerking van verschillende partijen in de wijk. Sportservice Ede verzorgde verschillende sport- en spelopdrachten, zoals een dribbelparcours. Ook Studiecentrum Kernhuis begeleidde spelopdrachten, zoals “jongleren met ballonnen”. Bij een diëtist van diëtistenpraktijk Voeding in de Praktijk raadden kinderen hoeveel suikerklontjes er in verschillende drankjes zitten en werd kinderen gevraagd om verschillende ijsjes in volgorde van het aantal calorieën te leggen. Kinderfysiotherapie Veldhuizen verzorgde een hinkelchallenge en een krachttest. De medewerkers van Centrum voor Jeugd en Gezin waren aanwezig om vragen te beantwoorden over opvoeding en gezonde leefstijl. Bij inlevering van een volle stempelkaart kregen de kinderen een stukje fruit, gesponsord door gemeente Ede. Het was warm, dus dit werd goed ontvangen!
Tenslotte werd aan kinderen gevraagd een gezond-leven-tip te delen. De winnende inzending ontvangt binnenkort een beweegspel.

Expeditie Gezondhuizen is onderdeel van ‘Gezondhuizen’, een project dat zich richt op gezondheidsbevordering voor (aanstaande) jonge ouders en hun kinderen in Ede. Mura Zorgadvies verzorgt de projectleiding van Gezondhuizen.