Naar nieuws

Expeditie Gezondhuizen: samen werken aan een gezonde leefstijl in de wijk

28 maart 2019

Onder een stralend lentezonnetje vond in de voorjaarsvakantie Expeditie Gezondhuizen plaats in de wijk Veldhuizen in Ede. Kinderen en hun ouders gingen op Expeditie aan de hand van een ‘stempelkaart’ met tien vragen en opdrachten. Kriskras door Speeltuin De Drie Essen gingen ze samen op zoek naar alle vragen en opdrachten.

Vragen waren bijvoorbeeld: ‘Welk drankje bevat het meeste suiker: cola of appelsap?’ en ‘Van sporten word je blij: waar of niet waar?’. De antwoorden op de vragen werden gecontroleerd door een diëtist en kinderfysiotherapeut. Dit bood een mooie opening voor een positief en oplossingsgericht gesprek met kinderen en ouders over gezonde voeding en bewegen. Spelenderwijs kwamen portiegroottes en de Schijf van Vijf aan bod bij diëtist Kim van Leeuwen van Voeding in de Praktijk. Bij kinderfysiotherapeut Erika Mulder van Fysiotherapie Veldhuizen testten de kinderen hun lenigheid en mochten ze ‘verspringen’. Tigers Life Skills Education verzorgde een workshop zelfverdedigingstechniek. Sportservice Ede leverde diverse sport- en spelmaterialen. Zo droegen verschillende partijen in de wijk hun steentje bij aan een educatieve én leuke Expeditie Gezondhuizen. Na inlevering van de volle stempelkaart kregen de kinderen een lekkere appel.

Gezondhuizen
Expeditie Gezondhuizen is onderdeel van Gezondhuizen, een gezondheidsbevorderend project voor jonge gezinnen in de wijk Veldhuizen. Mura Zorgadvies is projectleider van Gezondhuizen. Expeditie Gezondhuizen is een samenwerking van verschillende partijen uit de wijk, zoals Sportservice Ede, Voeding in de Praktijk en Fysiotherapie Veldhuizen en wordt mede mogelijk gemaakt door het Menzisfonds.

Neem voor mee informatie over Gezondhuizen contact met ons op!