Naar nieuws

Hoe past een Business Case bij de huidige ontwikkelingen in de zorg?

22 november 2018

Dat was een van de vragen die werd beantwoord tijdens de kennissessie over business cases voor zorgprofessionals. Mura Zorgadvies en Menzis organiseerden samen deze kennissessie in november, met lezingen van Jan Jurriëns, lector van het lectoraat Sustainable Strategy and Innovation aan Avans Hogeschool en Thomas Winter, projectmanager bij Menzis.

In een business case worden een oude en nieuwe, innovatieve werkwijze met elkaar vergeleken op kwaliteit en kosten. Voor veel zorgverleners is het niet altijd duidelijk wat een business case is, waarom deze nodig is, hoe een business case opgesteld wordt en wat de eisen vanuit de zorgverzekeraar zijn.

Jan Jurriëns van Avans Hogeschool opende het programma met een lezing over business cases vanuit bedrijfseconomisch perspectief. Hij gaf aan dat zorgvernieuwingen niet alleen geëvalueerd moeten worden op kosten, maar dat het ook belangrijk is om het maatschappelijk belang mee te nemen.

Het tweede deel van de avond was praktischer van aard. Thomas Winter van Menzis gaf een toelichting op het format van de business case zoals Menzis deze hanteert en beantwoordde vragen als: Wat zijn de verschillende stappen in het opstellen van een business case? Waar vind ik de benodigde cijfers en informatie? Hoe kunnen Menzis en Mura mij hierin ondersteunen?

Kun je wel wat advies of praktische hulp gebruiken bij het opstellen van een business case? Neem dan contact op met Mura!