Naar nieuws

Blog: “100 dagen Mura Zorgadvies”

15 mei 2018

Door Eefje de Bruijne en Ingrid Elie

Time flies when you’re having fun… En dat klopt! We zijn al 100 dagen Mura Zorgadvies en die tijd is voorbij gevlogen. Het begon op 25 januari. Toen lanceerden we onze nieuwe naam tijdens een mini-symposium met een lezing door Wouter Hart. Wouter ging in op ‘werken vanuit de bedoeling’ en leerde de aanwezigen op een andere manier te gaan kijken. Om zo stappen vooruit te zetten om de zorg écht te verbeteren.  

Dat is ook wat Mura doet: organisaties (en vooral hun klanten of patiënten) ook een stap vooruit helpen. Dit doen we door hen vragen te stellen als: Wat wil je verbeteren? En waarom? Wat is ervoor nodig? Wat betekent dit voor je klant? Waarom doe je dat? Welke belangen spelen er?  

Juist in complexe samenwerkingsvraagstukken bestaat er niet één waarheid of één taal en is het van belang samen tot een gedeelde verhaallijn te komen. Van elkaar leren en het gesprek aan durven gaan zijn essentieel om tot concreet handelen en vooruitgang te komen. Zodat we dingen niet doen omdat het zo hoort, maar omdat het ons helpt bij het creëren van goede oplossingen! 

Soms moeten we nog wel uitleggen dat Mura de nieuwe naam is voor Stichting OOGG. En dat blijven we doen totdat de naam Mura een begrip is in de regio. En nee, Mura is geen afkorting en heeft nog geen betekenis. Ook dat is een bewuste keuze: de naam Mura is net even anders: kort en krachtig. Met een frisse uitstraling geven we zelf kleur en betekenis aan onze vernieuwde identiteit. Want Mura is méér dan een nieuwe ‘verpakking’, net als we ook méér zijn dan een regionale ondersteuningsorganisatie voor de zorg. Wat heb jij er al van gemerkt? 

Natuurlijk hebben we ook een mooie nieuwe website; met veel beeld, niet te veel teksten en uitnodigend om het gesprek met ons aan te gaan. Het gesprek aangaan doen we ook door vaker met onze klanten ‘de benen op tafel te leggen’. Zo kunnen we pro-actief samen inspelen op toekomstige ontwikkelingen en zoeken naar verrassende manieren om de zorg te verbeteren. We staan met onze ‘voeten in de klei’ en weten wat er speelt in de regio. Daar haken we op in door (meer) kennissessies en trainingen te organiseren. Zo inspireren we onze klanten om de zorg te blijven ontwikkelen. Met als doel dat het de kwaliteit van zorg en de gezondheid van mensen ten goede komt! 

Waar ikzelf trots op ben na 100 dagen Mura? Dat we er als team echt samen voor gaan om de toekomst van Mura vorm te geven. Mura als organisatie is fris, open en vernieuwend en dat voelen we als team. We hebben de afgelopen 100 dagen volop gezaaid, en zaaien nog steeds. Plukken jullie de vruchten mee?” – Eefje, directeur Mura Zorgadvies – 

“Wat ik daarop aan wil vullen is dat we uiteraard de ervaring en expertise opgedaan in 13 jaar Stichting OOGG niet zomaar over boord gooien, maar deze waar mogelijk op passende manier inzetten binnen Mura. Dat maakt Mura uniek: fris, energiek en verrassend en pas 100 dagen oud, maar met een vertrouwde basis van jarenlange ervaring in de zorg in de regio!”  – Ingrid, directeur Mura Zorgadvies –