Naar nieuws

Be-My-Coach is live! Samen Beslissen met kinderen met overgewicht in Gelderse Vallei 

22 mei 2024

Be-My-Coach helpt kinderen, ouders en zorgverleners samen te werken om de leefstijl bij kinderen en ouders te verbeteren en daarmee een gezonder gewicht te bereiken.

Be-My-Coach is een e-health-applicatie die kinderen, ouders en zorgverleners met betrouwbare informatie en adviezen ondersteunt, zodat zij samen goed geïnformeerde keuzes kunnen maken (Samen Beslissen). Hiermee dragen we bij aan de Ketenaanpak Kind naar Gezonder Gewicht en aan het terugdringen van overgewicht en obesitas bij kinderen van acht tot en met dertien jaar in de regio Gelderse Vallei.

Vanaf 22 mei is Be-My-Coach live! We starten nu met de pilotfase waarin we verder werken aan de optimalisatie van de applicatie.

Doe mee!

Wil je meer weten over Be-My-Coach, een betrokken partner spreken of zelf deelnemen aan de pilotfase? Neem contact met ons op via de website of mail ons op info@be-my-coach.nl. We zijn dankbaar met iedereen die actief deel wil nemen aan Be-My-Coach en kijken uit naar de positieve impact die we samen kunnen creëren op de gezondheid van kinderen in de regio Gelderse Vallei.

Wat is Be-My-Coach?

Be-My-Coach bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Applicatie voor kind en ouders ontwikkeld in samenwerking met Viduet Health en UP learning (Moodle platform).
    De applicatie is primair gericht op kinderen in de leeftijd van acht tot en met dertien jaar (basisschool). Een zorgprofessional kan een account voor een kind aanmaken. Als kind of ouder kun je vragenlijsten invullen en berichten ontvangen over informatie waarmee je in het leercentrum zelf aan de slag kunt met leuke quizzen, filmpjes, raadsels en experimenten. Zo kun je spelenderwijs een echte expert worden in hoe jij gezond in je vel kunt zitten!
  • Applicatie voor zorgprofessionals ontwikkeld in samenwerking met PhoQus (platform Prysma Care).
    Zorgprofessionals ontvangen ondersteuning bij beslismomenten in het zorgpad. Dit draagt bij aan uniformiteit in het gebruik van richtlijnen en stimuleert betere samenwerking tussen zorgprofessionals. Een toolbox met handreikingen voor de communicatie met kind (en ouders) ondersteunt bij Samen Beslissen. Wil je proberen of de applicatie iets voor jou is? Het is mogelijk kennis te maken met een versimpelde versie van de applicatie door een proefaccount aan te vragen.
  • Sociale kaart ontwikkeld door Mediquest.
    Kinderen, gezinnen en zorgverleners vinden hier zorgverleners in de buurt die ondersteuning kunnen bieden bij een gezonde leefstijl.

Over Be-My-Coach

Be-My-Coach is een gezamenlijk project van een consortium van (zorg)partijen in de regio Gelderse Vallei, uitgevoerd door Ziekenhuis Gelderse Vallei, Mediquest en Mura Zorgadvies, in samenwerking met PhoQus, Viduet Health en Up Learning. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Zorginstituut Nederland, met subsidie uit de subsidieregeling ‘Leren gebruiken van uitkomstinformatie voor Samen Beslissen’. Het Zorginstituut voert deze regeling uit in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

We danken alle betrokken partijen voor de samenwerking om tot dit resultaat te komen!