Naar bijeenkomsten

Training Oplossingsgericht werken voor assistenten

Wil jij als dokters- of apothekersassistent ook een positiever en lichter verloop van je contact met de patiënt? Zie jij ook patiënten die vaak bellen en veel herhaalafspraken hebben? Heb je weleens boze of verdrietige patiënten aan de balie? Wil je weten hoe je vanuit de principes van gastvrijheid invulling kunt geven aan je werk? Dan is de eendaagse training Oplossingsgericht werken voor assistenten iets voor jou!

Mura organiseert al jaren trainingen in Oplossingsgericht werken voor zorgverleners. Vaak nemen huisartsen, apothekers en praktijkondersteuners deel aan de training. Maar ook voor dokters- en apothekersassistenten heeft de training veel toegevoegde waarde voor hun patiëntencontact. Het oplossingsgericht werken gaat uit van wat de patiënt wil en nodig heeft. Je sluit aan bij de beleefwereld van de patiënt, luistert goed en weet hoe je vanuit empathie samen met de patiënt kunt werken aan een passende oplossing. Vanuit de principes van gastvrijheid (‘hospitality’) laat je mensen zich oprecht welkom voelen door een patiëntgerichte en duidelijke communicatie.

Na afloop van de training

Na de training heb je als dokters- of apothekersassistente kennis gemaakt met de theoretische achtergronden en praktische vaardigheden van oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk en hospitality in de zorg. De training bestaat uit een combinatie van theorie, oefenen in kleine groepjes en voorbeelden uit de praktijk. Na afloop heb je praktische tips en hulpmiddelen gekregen voor het optimaliseren van de samenwerking met patiënten en kun je de geleerde vaardigheden toepassen in je reguliere werkzaamheden als assistente. Je werk wordt leuker en het contact met patiënten verloopt soepeler!

Trainer en praktische informatie

De training wordt gegeven door Pieter Jansen, specialist in oplossingsgericht werken en huisarts in gezondheidscentrum Veldhuizen in Ede. Samen met Fredrike Bannink schreef hij het boek ‘Positieve gezondheidszorg. Oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk’. De training is hierop gebaseerd en op het boek ‘De Kracht van hospitality. Een nieuw concept in organisaties’ van Bannink, Kuiper en Eylen.

De training is geaccrediteerd voor doktersassistenten (CADD van de NVDA). De kosten zijn € 325,- excl. BTW. Er kunnen maximaal 24 personen deelnemen.

Deelnemers ontvangen het boek ‘De Kracht van hospitality. Een nieuw concept in organisaties’ van Bannink, Kuiper en Eylen.

Luister de podcast!

Wil je kort kennismaken met oplossingsgericht werken voor assistenten? Luister dan deze podcast van huisartspodcast.nl:
Met meer energie naar huis – Oplossingsgericht werken voor de doktersassistent (34: 54 min.)

Ook te beluisteren via je favoriete podcast app, zoals Spotify: zoek naar ‘huisarts podcast’.

Meer informatie

Meer weten? Stuur een mailtje naar ogw@mura.nl voor meer informatie over de inhoud.

Inschrijfformulier Training Oplossingsgericht werken voor assistenten - 21 maart 2024

  * Ik geef Mura Zorgadvies toestemming om mij te benaderen met informatie over inspiratiesessies, workshops of trainingen die Mura organiseert voor (eerstelijns) zorgaanbieders. Meer informatie over hoe wij omgaan met je privacy vind je in onze privacyverklaring op de website.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Organisator:
  Mura Zorgadvies
 • Datum:
  21 maart 2024
 • Tijdstip:
  09:30 - 16:30 uur
 • Locatie:
  Culemborg