Naar bijeenkomsten

Opfristraining Oplossingsgericht werken in de eerste lijn

De afgelopen jaren volgden meerdere groepen zorgverleners driedaagse trainingen Oplossingsgericht werken. Speciaal voor deze zorgaaanbieders organiseren we op 31 januari van 9.30 tot 16.30 uur weer een opfristraining. De training vindt plaats in Wageningen en wordt verzorgd door Fredrike Bannink.

Waarom een opfristraining?
Als je in de dagelijkse praktijk gebruik maakt van de oplossingsgerichte aanpak, dan zijn er succesverhalen, maar ongetwijfeld loop je ook tegen dingen aan. De oplossingsgerichte aanpak is niet ingewikkeld, maar vraagt om een gedisciplineerde aanpak en vaardigheden.

Insoo Kim Berg, medegrondlegger van oplossingsgericht therapie (1934-2007) verwoordde het als volgt:“The solution model is easy to learn but hard to do. Not because it is complicated or difficult to learn, but because it requires a disciplined mind-set and skill to remain simple.”

Een opfristraining is een mooie manier om de vaardigheden van het oplossingsgerichte werken op te frissen en samen met andere enthousiaste zorgaanbieders je verder te bekwamen in de oplossingsgericht aanpak.

Programma
De opfristraining start met wat de deelnemers hebben meegenomen van de driedaagse training. Wat werkt? Wat gaat er beter? Wat zijn de succesverhalen? Vervolgens formuleren de deelnemers de doelen voor de trainingsdag. Afhankelijk van de geformuleerde doelen komen onderdelen aan bod als: vervolggesprekken, rollenspellen, improvisaties, eigen casuïstiek, ‘lastige’ uitspraken, motiveren tot gedragsverandering, samenwerking in plaats van weerstand en feedback vragen.

Fredrike Bannink
De opfristraining wordt verzorgd door Fredrike Bannink. Zij is klinisch psycholoog en auteur, en autoriteit op het gebied van oplossingsgericht werken en positieve psychologie. Ze schreef diverse boeken over oplossingsgericht werken, waaronder samen met Pieter Jansen het boek ‘Positieve gezondheidszorg: oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk’. Ze geeft internationaal lezingen en trainingen en werkt ook als mediator en coach. Ze is een enorm inspirerende vrouw.

Kosten
De kosten voor de opfristraining bedragen € 175,- excl. BTW (incl. locatie/catering). Accreditatie wordt aangevraagd voor huisartsen en praktijkondersteuners somatiek en GGZ.
Voor de opfristraining ‘Oplossinsggericht werken’ kunnen zich minimaal 15 – maximaal 24 deelnemers inschrijven. Aanmelden kan tot 13 december a.s.

Aanmeldformulier Opfristraining Oplossingsgericht Werken - 31 januari 2020

  Let op of je na verzenden een pop-up melding krijgt met 'dank voor je aanmelding'. Is dit niet het geval, scroll dan naar beneden door het formulier heen om een eventuele foutmelding te corrigeren!
 • Organisator:
  Mura Zorgadvies
 • Datum:
  31 januari 2020
 • Tijdstip:
  09:30 - 16:30 uur
 • Locatie:
  Omgeving Ede Wageningen