Naar bijeenkomsten

Online werksessie: Meten is weten? Evalueren op Quadruple Aim

De gezondheidszorg staat voor grote uitdagingen. Het verbeteren van de volksgezondheid met behulp van kwalitatief betere en goedkopere zorg, terwijl ook de gezondheid en het welzijn van de medewerkers onder druk staan. Dit noemen we ‘Quadruple Aim’; de vier pijlers waaraan je met zorgvernieuwing of -verbetering werkt. Wil je leren hoe je aantoonbaar maakt wat je project oplevert en of je je doelen behaalt? Schrijf je dan in voor deze online werksessie. Deelname is kosteloos.

Bij het ontwikkelen en implementeren van verbeteringen en vernieuwingen in de zorg passen de we de principes van Quadruple Aim toe. Bij het stellen van doelen én het meten van effecten. Waarom zou je investeren in monitoring en evaluatie van je projecten? Allereerst omdat je hiermee vooraf de kansrijkheid van projecten en programma’s onderbouwt en toetst, zodat je weet of je in de juiste oplossingen investeert. Maar ook omdat je hiermee na afloop aantoonbaar maakt wat je project oplevert en of je je doelen behaalt. Weten hoe? Adviseur en informatiemanager Ellen Selten vertelt je hier meer over in deze online werksessie. Na een korte theoretische introductie leer je aan de hand van een voorbeeld hoe je Quadruple Aim in de praktijk toepast en ga je daarna zelf aan slag.

Doelstellingen

Je leert:

 • Wat de principes zijn van Quadruple Aim;
 • Waarom en wanneer de principes van Quadruple Aim worden toegepast bij zorgvernieuwing;
 • Hoe je Quadruple Aim doelen formuleert;
 • Hoe je je deze doelen meetbaar maakt;
 • Hoe je deze doelen monitort en evalueert.

Wanneer

De werksessie vindt online plaats op donderdag 4 maart van 12.00 uur tot 13.00 uur. Je ontvangt enkele dagen voor de online training via e-mail een link voor deelname.

Aanmeldformulier: Meten is weten? Evalueren op Quadruple Aim - 4 maart 2021

  Let op of je na verzenden een pop-up melding krijgt met 'dank voor je aanmelding'. Is dit niet het geval, scroll dan naar beneden door het formulier heen om een eventuele foutmelding te corrigeren!
 • Datum:
  04 maart 2021
 • Tijdstip:
  12:00 - 13:00 uur
 • Locatie:
  Online via Teams (Link volgt na aanmelding)