Naar bijeenkomsten

Netwerkbijeenkomst Wat is nog normaal? Normaliseren en samenwerken in de jeugdzorg

Een gezonde jeugd heeft de toekomst. Hier moeten we samen goed voor zorgen. In deze netwerkbijeenkomst kijken we samen wat ‘normaliseren’ betekent en hoe je dat als huisarts of jeugdarts toepast. Hoe kunnen we elkaar aanvullen en versterken? Het wordt een interactieve bijeenkomst om samen een impuls te geven aan de versterking van de zorg voor jeugd! Zodat kinderen en gezinnen met problemen tijdige, passende zorg of ondersteuning krijgen. Ben jij erbij?

Waarom deze bijeenkomst?

Tijdige, passende zorg en ondersteuning voor jeugdigen realiseren we alleen als professionals uit het sociale en medische domein goed met elkaar samenwerken. Zodat we jeugdigen met psychische klachten vroeg signaleren en tijdig hun zorgvraag onderkennen. Hierdoor zijn we in staat om verergering van problemen te voorkomen en kan in veel gevallen volstaan worden met lichte vormen van ondersteuning. Maar misschien zie je in je werk juist ook wel jeugdigen met een zorgvraag die eigenlijk mínder groot is dan waarvoor is doorverwezen, weet je dan naar welke hulp je kan doorverwijzen? In deze bijeenkomst gaan we er met elkaar over in gesprek.

Voor wie?

Jij als huisarts, POH-GGZ Jeugd, jeugdarts of coördinator van een sociaal wijkteam ziet in je werk jeugdigen met psychische klachten. Samen met Zorggroep Gelders Rivierenland, Eerstelijns Centrum Tiel en Mura Zorgadvies organiseren de Rivierenlandse gemeenten deze bijeenkomst.

De bijeenkomst is geaccrediteerd voor huisartsen, praktijkondersteuners en jeugdartsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmeldformulier Netwerkbijeenkomst 'Wat is nog normaal?' op 12 december 2022

  * Ik geef Mura Zorgadvies toestemming om mij via e-mail te benaderen met informatie over inspiratiesessies, workshops of trainingen die Mura organiseert voor (eerstelijns) zorgaanbieders. Meer informatie over hoe wij omgaan met je privacy vind je in onze privacyverklaring op de website.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Datum:
  12 december 2022
 • Tijdstip:
  17:30 - 20:00 uur
 • Locatie:
  Culemborg