Naar bijeenkomsten

Masterclass Veerkrachtig Leiderschap in Zorg en Welzijn

Speciaal voor leidinggevenden in zorg en welzijn organiseren wij een masterclass veerkrachtig leiderschap. Een mooi en verdiepend vervolg op de inspirerende sessie van Niek van den Adel over veerkracht in de zorg tijdens ons vijfjarig jubileum. Want, veerkracht kun je trainen! Deelname is kosteloos.

Uit onderzoek in 2022 blijkt dat medewerkers in de zorg de meeste betekenis in het leven ervaren van alle doelgroepen in Nederland. Hoe kan het dan dat er, ondanks dit gegeven, zo’n hoog ziekteverzuim en verloop is en daardoor de achterdeur van organisaties wagenwijd open staat?

Veerkracht van medewerkers versterken

Waarschijnlijk weet jij als leidinggevende als geen ander dat de werk- en veranderdruk hoog is en de mentale moeheid van zorgprofessionals steeds meer toeneemt. En dat terwijl door de dubbele vergrijzing, krapte op de arbeidsmarkt en een stijgende zorgzwaarte de druk de komende jaren alleen maar groter wordt. Het is daarom van essentieel belang om de veerkracht van deze zorgmedewerkers te versterken.

Van inspiratie naar activatie

Wil jij leren hoe je ervoor zorgt dat jouw organisatie weer veerkrachtig en wendbaar wordt en blijft? Hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw zorgmedewerkers weer meer plezier en bedoeling uit het werk in de zorg gaan ervaren? Hoe je zorgmedewerkers aantrekt en ook behoudt?

In deze masterclass nemen we je mee van inspiratie naar activatie en geven we je concrete handvatten die je morgen direct kunt toepassen in jouw organisatie en jouw team!

Voor wie

Praktijkhouders, managers, bestuurders, directeuren, teamleaders of anderen die leiding geven in de zorg- of welzijnssector.

Wat levert deze masterclass je op?

 • Je leert over de IK, de WIJ en het HET van veerkracht.
 • Je krijgt de laatste wetenschappelijke inzichten over waarom inzetten op veerkracht werkt.
 • Je krijgt direct toe te passen handvatten om jouw team:
  – veerkrachtiger te maken;
  – (weer) meer plezier en bedoeling uit het werk te laten halen.
 • Je ontmoet gelijkgestemde leidinggevenden en leert van ervaringen van andere
  organisaties.

Na deze masterclass: ben je in staat te sturen op veerkracht zodat je jouw organisatie versterkt en medewerkers meer boeit en te bindt aan jouw organisatie.

Over de trainers

Mura werkt voor deze masterclass samen met het team achter Niek van den Adel: Team Heartbeats. Team Heartbeats gelooft dat mensen het kloppende hart zijn van een organisatie. Ze hebben daarbij als grootste doel het veerkrachtiger maken van de mens. Met oprechte aandacht brengen ze je daarom van je hoofd terug naar je hart. Daarmee worden jij en je organisatie veerkrachtiger.

Ik meld mij aan voor de Masterclass 'Veerkrachtig Leiderschap in zorg en welzijn' op 22 juni

  * Ik geef Mura Zorgadvies toestemming om mij via e-mail te benaderen met informatie over inspiratiesessies, workshops of trainingen die Mura organiseert voor (eerstelijns) zorgaanbieders. Meer informatie over hoe wij omgaan met je privacy vind je in onze privacyverklaring op de website.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 • Organisator:
  Mura Zorgadvies
 • Datum:
  22 juni 2023
 • Tijdstip:
  15:00 - 19:00 uur
 • Locatie:
  Ochten