Kennissessie “Business Cases”

Naar bijeenkomsten

In een business case worden een oude en nieuwe (innovatieve) werkwijze met elkaar vergeleken om te bekijken of de nieuwe werkwijze een kostenbesparing oplevert. Dat is iets waar veel zorgverzekeraars voor de start van een project om vragen. Voor veel zorgverleners is het niet (helemaal) duidelijk wat een business case is, waarom deze nodig is, hoe een business case opgesteld wordt en wat de eisen vanuit de zorgverzekeraar zijn. In de kennissessie op 7 november lopen we er stap voor stap met je doorheen.

Inhoud kennissessie
Mura Zorgadvies organiseert daarom in samenwerking met Menzis een kennissessie over business cases. Jan Jurriens, lector van het lectoraat Sustainable Strategy and Innovation aan Avans Hogeschool, verzorgt een lezing over business cases. Vervolgens zal Thomas Winter van Menzis een toelichting geven op het format van de business case zoals Menzis deze hanteert. Hierbij gaan we in op vragen als:

 • Wat zijn de verschillende stappen in het opstellen van een business case?
 • Waar vind ik de benodigde cijfers en informatie?
 • Hoe kunnen Menzis en Mura mij hierin ondersteunen?

Voor wie?
De kennissessie is bedoeld voor praktijkmanagers en (eerstelijns) zorgverleners die (gaan) werken aan business cases. Echter ook voor hen die geïnteresseerd zijn in het opstellen van een business case.

Praktisch
De kennissessie vindt plaats op woensdag 7 november 2018 van 17.30 uur tot 21.00 uur in Tiel. Deelname aan de kennissessie is gratis en voor een broodje wordt gezorgd.

Neem contact op..
Werk je wel eens met business cases en ben je geïnteresseerd in deelname? Neem dan even contact op met Ellen Selten via ellenselten@mura.nl of 06-57129475.  Uiteraard kun je ook contact opnemen met Ellen als je vragen hebt over deze bijeenkomst of over business cases.

 • Organisator:
  Mura en Menzis
 • Datum:
  07 november 2018
 • Tijdstip:
  17:30 - 21:00 uur
 • Locatie:
  Tiel