Humor in de zorg? Wat kun je daarmee? Kom naar de workshop op 24 januari

Naar nieuws

Humor… Misschien niet het eerste waar je aan denkt in je contact met de patiënt, maar neem van ons aan: het werkt! Ook binnen organisaties kan humor een smeermiddel zijn voor de onderlinge relaties en om de identiteit te versterken. Lachen is pijnstillend, ontspannend en helpt mensen beter om te gaan met hun angsten. Voor de zorgverlener zelf is gebruik van humor een goede remedie tegen burn-out. Maar, hoe werkt het? En vooral: hoe pas je het toe?

Marcellino Bogers laat ons op 24 januari zien hoe je humor op een natuurlijke manier deel laat uitmaken van je werk. Ben je zorgverlener, manager of bestuurder in de zorg? Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina!*

Over Marcellino
Marcellino Bogers is trainer en zorgprofessional. Als ziekenverzorger, verpleegkundige, docent en leidinggevende was hij 16 jaar lang actief binnen de ziekenhuizen. Hij weet als geen ander hoe je humor inzet in de zorg en vertelt er graag over. Als zorgverlener, cabaretier en spreker op congressen en seminars heeft hij jarenlange ervaring met de werking van humor bij het verlenen van zorg.

Marcellino BogersMarcellino Bogers over humor 
“Humor kan de afstand tot de patiënt verkleinen. Samen lachen biedt ontspanning, relativeert de sores en het kan een opstap zijn om moeilijke dingen bespreekbaar te maken. Een ernstige ziekte hoeft een grap niet in de weg te staan, heb ik gemerkt. Patiënten zitten lang niet altijd te wachten op serieuze gezichten, een beetje humor kan de zwaarte doorbreken. Ik heb het hardst gelachen met terminale patiënten. Bij hen kan een lach de angst voor de dood soms een moment verdringen. En als het lukt om patiënten te laten lachen om hun eigen verdriet, ontstaat het gevoel dat ze even de regie over hun leven terugkrijgen.”

(bron: Volkskrant Sir Edmund wetenschap, 12 mei 2018)

Mura trakteert: inhoud en netwerken
Mura is volop in beweging. Sámen met zorgverleners gaan we voor (nog) betere en vernieuwende zorg. Omdat wij in januari één jaar bestaan, trakteren we onze relaties op deze interessante inhoudelijke workshop en een gezellige maaltijd met collega-zorgverleners en bestuurders. Mogelijkheden genoeg om te netwerken.

Programma:
17.30 uur Ontvangst met maaltijd
18.00 uur Start programma
18.30 uur Interactieve workshop Marcellino Bogers ‘Humor in de zorg’
20.00 uur Koffie/thee met gebak en borrel

Locatie: Wageningen (de exacte locatiegegevens ontvang je na inschrijving)

Graag tot ziens op 24 januari!

Met vriendelijke groet,
Ingrid, Eefje, Ellen, Esmee, Gitte, Lienke, Lilian, Mariëtte, Simone, Susan, Suzan
Directie en medewerkers van Mura Zorgadvies

* Deelname is kosteloos.

Let op: het kan even duren voordat je de bevestigingslink in je mail ontvangt.

Ik schrijf mij in voor het programma op 24 januari


Donderdag 24 januari ben ik wel/niet aanwezig *