Expeditie Gezondhuizen

Naar nieuws

In de herfstvakantie gingen kinderen op expeditie ‘Gezondhuizen’! In speeltuin De Drie Essen in Ede werd een leuk en leerzaam programma aangeboden op het gebied van gezond eten en bewegen.

Ongeveer 75 kinderen tot twaalf jaar kwamen met hun ouders onder een stralend herfstzonnetje naar speeltuin De Drie Essen om op expeditie te gaan op het gebied van gezond eten en bewegen. Het programma bestond uit verschillende sport- en spelopdrachten onder begeleiding van sportservice Ede. Twee diëtisten van Voeding in de Praktijk verzorgden opdrachten en vragen over gezonde voeding. Een kinderfysiotherapeut van Fysiotherapie Veldhuizen begeleidde opdrachten en vragen over bewegen.

Kinderen stortten zich vol enthousiasme op het gevarieerde programma. Zo konden zij onder andere een ‘kruip-en-sluip’-route volgen, raden hoeveel suikerklontjes verschillende dranken bevatten, geblinddoekt groenten en fruit proeven en een spring- en krachttest doen. Ter afsluiting kregen alle deelnemers een lekkere appel.

Expeditie Gezondhuizen werd georganiseerd in het kader van Gezondhuizen, een project dat zich richt op gezondheidsbevordering voor (aanstaande) jonge ouders en hun kinderen.